Karel Häring
23. června 2014 • 07:50

USA i Německu stačí k postupu remíza. Jogimu volat nebudu, říká Klinsmann

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MANAUSU | Jen vteřiny dělily fotbalisty USA na mistrovství světa od osmifinálové jistoty. Varelův vyrovnávací gól na 2:2 v dramatickém utkání jim situaci zkomplikoval, ale stále udržel ve výhodné pozici. V závěrečném vzájemném duelu s Německem stačí oběma zemím bod. Jürgen Klinsmann však odmítá, že by týmy hrály na remízu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 6. • 00:00
USA
USA
2:2
ONLINE
23. června
00:00
Portugalsko
Portugalsko
Góly

Domácí: 64. Jones, 81. Dempsey

Hosté: 5. Nani, 90+5. Varela

Sestavy

Domácí: Howard – Johnson, Cameron, Besler, Beasley – Jones, Zusi (90+1. Gonzalez), Beckerman, Bradley, Bedoya (72. Yedlin) – Dempsey (C) (87. Wondolowski).

Hosté: Beto – João Pereira, R. Costa, Alves, A. Almeida (46. William) – Moutinho, Veloso, Meireles (69. Varela) – Nani, Postiga (16. Éder), Ronaldo (C).

Náhradníci

Domácí: Guzan, Rimando, Yedlin, Gonzalez, Brooks, Chandler, Diskerud, Davis, Green, Jóhannsson, Wondolowski

Hosté: Eduardo, Neto, William, Vieirinha, Rafa, Amorim, Éder, Varela

Karty

Domácí: Jones

Rozhodčí

Nestor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (všichni Argentina)

Stadion

Arena Amazonia, Manaus (BRA)

Chybělo pár vteřin a borci v bílých dresech mohli v dusném manauském večeru slavit postup poté, co se jim povedlo proti Portugalsku otočit výsledek z 0:1 na 2:1 díky Jonesově a Dempseyho trefám. Jenže v páté minutě nastaveného času poslal Ronaldo parádní centr a Varela vyrovnal.

Tím minimálně dočasně vzal USA jistotu účasti mezi poslední šestnáctkou a situaci ve skupině trochu zamotal, nicméně v závěrečném vzájemném duelu s Německem mohou slavit oba celky, pokud zremizují.

„Nemyslím, že si půjdeme pro takový výsledek. Oba chtějí vyhrát skupinu, chceme postoupit do osmifinále, což bude po tom vyrovnávacím gólu komplikovanější, ale pořád máme dobrou možnost, což možná někteří lidé ani neočekávali,“ prohlásil trenér Jürgen Klinsmann.

Pro něj to bude speciální zápas, povede USA proti své vlasti a navíc se střetne s Joachimem Löwem, jenž mu v minulosti dělal u národního týmu asistenta. V nejbližších dnech si však podle bývalého hráče Tottenhamu volat nehodlají.

„Jsme dobří přátelé, ale Jogi dělá svou práci a já svou. Není čas na nějaké přátelské telefonáty. Teď máme každý před sebou svůj úkol,“ uvedl s tím, že by se neměl zpochybňovat přístup USA v podobných situacích.

„Podívejte se do minulosti. Kdybychom se takto chovali (že by ,dohodli‘ zápas), Mexico by na turnaji vůbec nestartovalo,“ připomněl Klinsmann finiš kvalifikace CONCACAF, kdy Spojené státy už s jistotou postupu otočily v samém závěru zápas v Panamě, čímž připravily domácí o postup a darovaly ho Mexiku.

Zklamaný Cristiano Ronaldo Američanům gól nedal a Portugalci jsou krůček od vyřezaní
Zklamaný Cristiano Ronaldo Američanům gól nedal a Portugalci jsou krůček od vyřezaní

Energický kouč se po utkání s Portugalskem netajil mírným zklamáním. „Už jsme byli jednou nohou ve dveřích (do osmifinále). Byl to opravdu skvělý zápas a myslím, že tady v Manausu se o něm bude mluvit ještě dlouho. Kdyby nám někdo před startem šampionátu řekl, že budeme mít 4 body po dvou zápasech, byli bychom velmi spokojení. Ale je těžké inkasovat v poslední minutě,“ uzavřel hodnocení.

Paradoxní je, že ani Portugalce remíza příliš nenadchla. Jejich šance na postup jsou malé. Musí porazit Ghanu co nejvyšším rozdílem a zároveň věřit, že USA podlehnou výrazněji Německu.

„Naše situace je extrémně komplikovaná, závisí na jiných týmech, jelikož máme špatné skóre. Ale zbývá nám ještě naděje, takže se pokusíme udělat vše, co je v našich silách. Šance je malá, ovšem existuje,“ prohlásil kouč Portugalců Paulo Bento.

Z V R P Skóre B
1. Německo 3 2 1 0 7:2 7
2. USA 4 1 2 1 6:6 5
3. Portugalsko 4 1 2 1 6:9 5
4. Ghana 3 0 1 2 4:6 1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud