8. července 2014 • 20:15

Start ohrožen! Nizozemec Van Persie má žaludeční problémy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemská reprezentace řeší před semifinále MS s Argentinou velmi nepříjemný problém. Kapitán týmu Robin van Persie má žaludeční problémy a s týmem raději netrénuje. Kanonýr Nizozemska byl přitom doteď pro trenéra Van Gaala nepostradatelným. Aby toho nebylo málo, nejistý je i start klíčového stopera Rona Vlaara.



„Měl nějaké žaludeční problémy, proto pro něj bylo nejlepší týmový trénink vynechat,“ uvedl kouč Louis van Gaal. Stejné potíže trápí i obránce Daryla Janmaata.

Ztráta Van Persieho by byla jistě citelná. Ačkoliv na turnaji zatím nepředvádí oslnivé výkony, je důležitou součástí týmu. V případě, že by se nedal do pořádku, ho nicméně může nahradit Klaas Jan Huntelaar.

Do dnešního tréninku se naopak zapojili zotavující se hráči Nigel de Jong, Leroy Fer a Ron Vlaar. První dva jmenovaní by ale podle nizozemských médií nastoupit neměli, Vlaarův start je nejistý.

De Jong utrpěl v osmifinále proti Mexiku zranění v oblasti třísel, Fer měl problémy se zadním stehenním svalem. Oba vynechali čtvrtfinálové utkání s Kostarikou. Vlaar si právě v tomto zápase, který Nizozemsko vyhrálo po penaltovém rozstřelu, poranil koleno.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud