11. července 2014 • 11:40

Argentina proti přesile! Stojí proti ní celé Německo, ale i celá Brazílie

Autor: jam, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Už v neděli večer naposledy během MS ožije vyprodaná Maracaná. Velké finále, Argentina vs. Německo. Je jasné, kdo bude mít větší podporu. Brazilci si těžko představují větší potupu, než že na vlastní půdě předávají vítěznou trofej konkurenční Argentině. "Doufáme v podporu fanoušků," přiznal Hansi Flick, asistent německého trenéra Joachima Löwa.



Bláznivé semifinále Brazílie s Německem, odkud si domácí tým odnesl potupné vyřazení po výprasku 1:7, udivilo jedním zajímavým momentem. Někteří diváci v Belo Horizonte za beznadějného stavu 0:5 začali tleskat akcím německého týmu!

Brazilci uznávají umění rozjetého celku, který by si jako první evropský mančaft v historii mohl odvézt mistrovskou trofej z jihoamerického kontinentu. Soubor Joachima Löwa diváci ve valné většině poženou i ve finále proti Argentině.

„Neumím si představit, že naše prezidentka Dilma Rousseffová předává trofej Argentincům na Maracaná. To se nemůže stát. To by bylo horší než to, co se nám stalo v semifinále. Je to naše noční můra. Nesnesitelné,“ líčil brazilský fanoušek a povoláním ekonom Marcos Raimondi.

Jeden z mála Brazilců, který bude přát Argentině, je Neymar. "Je to trochu podivné, že coby Brazilec budu držet palce Argentině. Ale nebudu fandit Argentině, nýbrž klubovým spoluhráčům. Hlavně Messimu, zaslouží si být mistrem světa. Jsem jeho fanoušek," vysvětlila zraněná hvězda Brazilců.

Fotbalisté Argentiny v semifinále mistrovství světa porazili Nizozemsko na penalty 4:2Foto EPA

I Němci by se obávali triumfu souseda. „Finálová porážka od sousední země by byla ryzí katastrofou,“ napsal německý deník Bild jako jeden z důvodů, proč jsou Argentinci vhodnějším finálovým soupeřem než Nizozemci.

Zatímco Němci si po dechberoucí jízdě, na kterou fotbalový svět bude vzpomínat ještě za desítky let, suverénně zajistili finále, Argentinci se k velkému zápasu o zlatou trofej propracovali díky tvrdé defenzivní dřině a úspěšnému penaltovému dramatu s Nizozemci.

„Někteří hráči mají bolesti, jsou pomlácení, unavení – jsou to tak říkajíc následky války. Máme hrát finále s o den kratší přípravou a proti týmu, jako je Německo. Ale s naší pracovitostí, pokorou a přístupem se budeme snažit dostat až na vrchol,“ vyhlásil kouč Argentinců Alejandro Sabella.

„Oni v poslední době vyhrávají přátelské zápasy, my soutěžní duely. Sázím na to, že to tak i zůstane,“ usmál se prezident Německého fotbalového svazu Wolfgang Niersbach.

Souboj mezi Německem a Argentinou je v historii nejčastějším zápasem i finále mistrovství světa. Čeká je už osmé setkání, počítáme-li souhrnně duely Jihoameričanů s dřívějšími SRN i NDR, a třetí boj o zlato. V roce 1986 vyhráli finále Argentinci, čtyři roky poté Němci.

„Nejde to porovnávat. Všechno to jsou odlišná finále, jsou tam jiní hráči, jiná kvalita. Tehdy měli Argentinci Maradonu, který byl jedinečný, teď mají Messiho, ten je fantastický. Ale v každém finále se musíte pokusit udělat něco nového, překvapivého,“ rozebíral historické propojení německý útočník Miroslav Klose.

Jak velký závěr velkolepého šampionátu v Brazílii dopadne, se rozhodne v neděli. Finále začíná ve 21:00 SEČ, na iSport.cz ho budeme sledovat ONLINE.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Kdo získá titul na MS? Vítěze souboje mezi Argentinou a Německem se dozvíme v neděli.
Kdo získá titul na MS? Vítěze souboje mezi Argentinou a Německem se dozvíme v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud