10. července 2014 • 16:47

Brankář Argentiny čaroval. Z trenek při penaltách vytáhl taháky

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co si člověk nenapíše, zapomene. Sergio Romero uhranul v penaltovém rozstřelu nizozemské střelce a vychytal Argentině po 24 letech finálovou účast na MS. Argentinskému brankáři k tomu pomohl i pod trenkami schovaný tahák podobný tomu, který měl Jens Lehmann na světovém šampionátu v roce 2006.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 7. • 22:00
Nizozemsko
Nizozemsko
0:0
ONLINE
9. července
22:00
Argentina
Argentina
Góly

Domácí:

Hosté: . Rodríguez

Sestavy

Domácí: Cillessen – Vlaar, De Vrij, Martins Indi (46. Janmaat) – Kuijt, Wijnaldum, Sneijder, de Jong (62. Clasie), Blind – Robben (C), van Persie (C) (96. Huntelaar).

Hosté: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Biglia, Mascherano, Pérez (81. Palacio) – Higuaín (82. Agüero), Messi (C), Lavezzi (101. Rodríguez).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Krul, Janmaat, Verhaegh, Veltman, Kongolo, de Guzmán, Clasie, Lens, Huntelaar, Depay

Hosté: Orión, Andújar, Campagnaro, Fernández, Basanta, Fernández, Álvarez, Gago, Rodríguez, Palacio, Agüero

Karty

Domácí: Martins Indi, Huntelaar

Hosté: Demichelis

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun (vš. TUR)

Stadion

Arena Corinthians, São Paulo, Brazílie

Před startem fotbalového MS byl Romero považován za největší slabinu argentinské sestavy. Vždyť jde o náhradního brankáře Monaka, který si v sezoně připsal jen tři starty ve francouzské lize. "Tenhle chlapík nás má dovést na trůn?", ptali se novináři.

Romero ale posměváčky umlčel. V semifinále s Nizozemci potřetí za sebou odešel ze hřiště bez inkasovaného gólu, šňůru neprůstřelnosti natáhl na 373 minut. A hlavně zlikvidoval pokusy Wesleyho Sneijdera a Rona Vlaara při penaltách.

"Je to hrdina, díky němu je Argentina ve finále s Německem," pěl na sedmadvacetiletého gólmana ódy list Clarín a přihodil zajímavou informací. "Romero měl tahák, stejně jako Jens Lehmann v Německu v roce 2006."

VIDEO: Podívejte se, jak si Romero studoval svůj tahák


Tehdejší brankář Arsenalu před osmi lety vyřadil ve čtvrtfinálovém rozstřelu právě Argentince, když díky cáru papíru zlikvidoval pokusy Roberta Ayaly a Estebana Cambiassa. Tahák byl o měsíc později vydražen pro charitu za 1,3 milionu dolarů (26 milionů korun).

Kus papíru, který Romero bedlivě studoval, objevily záběry jedné z kamer. Podle trenéra Alejandra Sabelly si i sám Romero vede složku s informacemi, kam který hráč na turnaji penalty kope. A stejnou složku si zřejmě vzal i na hřiště a schoval si jí pod trenky.

"Cítím obrovskou radost. Na penalty jsem si věřil," uzavřel Romero. Precizní příprava zapůsobila.

Takhle si Romero poradil s pokusem Vlaara.
Takhle si Romero poradil s pokusem Vlaara.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud