12. července 2014 • 13:05

Van Gaal před duelem zklamaných: Radši prohraju 1:7 než na penalty

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je smutný. A pořádně naštvaný. Nizozemský trenér Louis van Gaal před zápasem o třetí místo na mistrovství světa proti domácí Brazílii neskrývá velké zklamání z prohraného semifinále s Argentinou. Po něm dokonce přiznal, že zápasy o bronzovou medaili nesnáší. „Jsme hodně smutní. Neprohráli jsme tu jediný zápas, prohráli jsme jen penalty,“ řekl novinářům.



Jeho tým zůstává v turnaji stále neporažen. Přesto si o titul nezahraje. Za všechno může smolná porážka s Argentinou v penaltovém rozstřelu. „Raději prohraju 1:7, než na penalty,“ poukázal kouč Nizozemska Van Gaal na ostudnou prohru domácí Brazílie, se kterou se o třetí místo utká.

„Když prohrajete 1:7, byli jste prostě horší. Prohráli jste. My jsme ale neprohráli ani v jednom zápase, nezvládli jsme jen penaltový rozstřel,“ odůvodnil svůj názor.

Nizozemský stratég přiznal, že rozpoložení v týmu není dobré. „Jsme smutní, velmi smutní. Náš sen vyhrát je pryč a nemůžeme to vrátit,“ mrzí trenéra, jenž si jinak během šampionátu užil hodně chvály.

S turnajem se ale kouč i jeho tým budou chtít samozřejmě rozloučit vítězně. „Náš cíl je momentálně jasný. Musíme zůstat na turnaji neporažení,“ poslal soupeři jasný signál Van Gaal.

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud