15. července 2014 • 09:51

Blatter: Diplomaticky, nebo pravdu? Cena pro Messiho mě zaskočila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Udělení Zlatého míče Argentinci Lionelovi Messimu dál vyvolává diskuse. Volba překvapila i předsedu FIFA Seppa Blattera i Messiho slavného předchůdce Diega Maradonu, který byl vyhlášen nejlepším hráčem na MS v roce 1986.



"Chcete pravdivou, nebo diplomatickou odpověď?" reagoval na otázku novinářů Sepp Blatter a pokračoval: "O.K., tak pravdu. Byl jsem sám trochu překvapen, když jsem viděl, že si jde Messi pro cenu. Ale podívejte se na jeho góly v základní skupině. Byly rozhodující."

Maradona byl ve své televizní show přímočařejší. "Viděl jsem, jak se mu pro tu trofej nechce. Nezasloužil si ji, bylo to nefér," řekl někdejší argentinský idol.

On sám by prý dal trofej Kolumbijci Jamesi Rodríguezovi. Dodal, že volba byla marketingovým tahem, v narážce na to, že Messi je hlavní tváří firmy Adidas a udělená cena je nazvaná "Adidas Zlatý míč".

Argentinského útočníka zvolila technická studijní skupina FIFA, ve které působí třeba bývalý kouč Liverpoolu Gérard Houllier. Mluvčí asociace ale nevyloučil, že se hlasovací postup změní. Dříve se na výběru nejlepšího hráče MS podílela i média.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud