16. června 2012 • 14:03

VIDEOBLOG: Čechům to prohrál Rumcajs

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI – Rozechvělá srdce miliónů Poláků, zápas století, nejistá forma Petra Čecha nebo tip Zdeňka Nehody, že Polsko vyhraje 2:1. Večerním zápasem s Českem o postup do čtvrtfinále EURO žijí naplno i polské noviny.



Gazeta Wyborcza, největší polské noviny, ve svém dnešním vydání citují trenéra Poláků Franciszka Smudu, který říká, že tak emotivní zápas ještě nezažil. Deník také odhaduje, že by do Wroclawi mělo dnes dorazit až 20 tisíc českých fanoušků, a dodává, že v případě vítězství Polska vyletí nad wroclawskou fanzonou do vzduchu tuny konfet.

Polský trenér Hubert Malowiejski zase na dalších stranách rozebírá silné a slabé stránky českého týmu. Velké téma je v Polsku především údajně slabá forma Petra Čecha, ale Malowiejski upozorňuje, že slabší chvilky, jako v v utkání s Řeckem, nebude mít v každém zápase.

Zřejmě nejoriginálnějším způsobem pak bitvu dvou zemí, které k sobě mají historicky blízko, pojali v místním regionálním deníku Gazeta Wroclawska – v souboji Polska a Česka nechali na chvíli fotbal stranou a podívali se na něj poněkud specifickým pohledem.

V souboji zpěváků, kulinářských specialit, historických a pohádkových osobností postavili polské symboly proti Heleně Vondráčkové, Karlu Gottovi, Becherovce nebo Škodě 120. A výsledek? Češi prohráli 6:7. Na porážce se totiž mimo jiné podepsal i Rumcajs, který neustál svůj souboj s vtipnější dvojicí bratrů Bolkem a Lolkem.

Čemu se ještě věnuje dnešní polský tisk? Podívejte se na následující videoblog redaktorů deníku Sport Pavla Kalouše a Karla Häringa.

Co píše polský tisk před bitvou s Českem?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud