18. listopadu 2015 • 12:31

Vrba pohrozil českým obráncům. Komu může utéct EURO?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Účast na EURO ve Francii je pochopitelně snem a cílem všech českých fotbalistů. Ne každý ale oplývá takovou formou, která by ho řadila mezi jasné adepty na nominaci. To se týká hlavně některých reprezentačních obránců. Kteří z nich mají pozici ohroženou?



V defenzivě zkrátka někteří hráči nesplňují to, co od nich očekáváme. A můžou mít problém s nominací,“ prozradil trenér Pavel Vrba po prohře 1:3 v Polsku. Konkrétní sice být nechtěl, ale je poměrně zřejmé, koho měl na mysli.

Václav Procházka

V poslední době se ocitl pod velkou kritikou. Za výkony v reprezentaci i ve Viktorii Plzeň. Ani v Polsku pochybnosti nerozptýlil, při prvním gólu domácích nedokázal ve vlastním vápně uhlídat útočícího Milika.

I když se poté zlepšil, nebylo to ono. Stejně jako v předchozích zápasech, fanouškům se nelíbil jeho výkon s Tureckem ani v Nizozemsku. Trenér Vrba zatím vždy Procházkovi důvěřoval, ale jeho pozice je jednoznačně v ohrožení.

Marek Suchý

V posledním kvalifikačním duelu v Nizozemsku dostal červenou kartu, stát bude každopádně jen jedno utkání. To ovšem není ten největší problém. Mnohem více musí Vrbu strašit, že Suchý dělá poslední dobou chyby opakovaně.

Červená karta v Nizozemsku byla vyústěním právě Suchého zaváhání, v Polsku zase začala první branka domácích jeho špatnou rozehrávkou. Výhodou odchovance Slavie je, že hraje pravidelně v Basileji, kde na něj je většinou spoleh. V tom musí vytrvat.

Suchý o dvou rychlých gólech Poláků: Strašně to ovlivnily
Video se připravuje ...

Tomáš Kalas

Obránce Middlesbrough je v trochu jiné pozici než jeho dva kolegové, v Polsku nastoupil poprvé ve své kariéře v základní sestavě seniorské reprezentace. Šance se mu ale chytnout nepodařilo.

Kalas neodehrál stejně jako jeho kolegové z obrany ideální zápas, i on měl prsty v první brance Poláků. Přestože ho podporují fanoušci, Vrba mu zatím příležitosti nedával. V té první ho nepřesvědčil. O EURO tak bude muset ještě hodně bojovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud