Jan Malý
Premium
26. června 2021 • 14:05

Navrátil o Nizozemcích: Věřím jim, mají na finále. Depay je jak Ronaldo

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemsko miluje. Našel tu životní štěstí, plánuje, že se v zemi po kariéře usadí. Záložník Jaroslav Navrátil strávil v klubech z Almela a Deventeru sedm a půl roku, proti mnoha borcům, kteří v neděli nastoupí v osmifinále mistrovství Evropy proti Česku, hrál. „Jdou do všeho na sto procent. Přes mrtvoly. Chtějí vás sežrat,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium nynější hráč maďarské Kisvárdy. Navrátil mimo jiné vypráví o bývalém spoluhráči Woutu Weghorstovi a hvězdného Memphise Depaye přirovnává k Cristianu Ronaldovi.



Před osmi a půl rokem prožil pohádkovou změnu. Z třetiligové Břeclavi vyskočil až do nizozemské Eredivisie, vytáhl si ho klub Heracles Almelo. Osudový krok. Záložník Jaroslav Navrátil si v Nizozemsku uskutečnil sen, který se mu hlavou honil, když dělal ještě montéra. Stal se profesionálem. Teď má nizozemskou partnerku a k zemi mimořádně vřelý vztah.

Probírali jste už v rodinném kruhu osmifinálový zápas mezi Nizozemskem a Českem?
„Vidíte, ještě ani ne. Ona přítelkyně to ani moc neřeší.“

A ostatní?
„Ti ano. Nizozemsko šampionátem žije. Všichni kupují dresy, vyvěšují vlaječky, ulice jsou vymalované do oranžova. Je to blázinec, svátek, trochu šílené. Lidé například soutěží, která ulice bude nejvíc oranžová. V místě, kde bydlí rodiče přítelkyně, je blok asi šesti baráků. Oni si tam se sousedy sednou a vymýšlejí, jak ulici vyzdobí. Když se ptali mě, jak to vypadá v Česku, řekl jsem jim, že se lidé podívají na fotbal a tím to končí. Tam je to jiné.“

Reprezentace jim po letech strádání zase dělá radost, že?
„Přitom trenér Frank de Boer byl kritizován, že reprezentace nehraje klasickým stylem 4 – 3 – 3, ale 5 – 3 – 2. Já osobně v tom vidím jen malé rozdíly. Hra začíná od gólmana, ten nikam nenakopává. Obránci se nebojí hrát jeden na

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud