Jakub Dvořák
Premium
11. července 2021 • 12:06

Jirkal o finále: Anglii chybí hráč jako Jorginho. Italové Kanea vymažou!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dobách, kdy české reprezentaci velel Karel Brückner a vymýšlel lsti a pasti na silné protivníky, spolu táhli za jeden provaz. Trenér Miroslav Jirkal byl však v roli pozorovatele nenápadnou složkou v pozadí. Přitom měl na důležitá rozhodnutí jednoho z nejlepších trenérů v české historii velký vliv. Podobně se jeví i jeho oblíbenec na šampionátu. Harry Kane? Kdepak. Někdejší ligový brankář obdivuje Jorginha. „Všechno jde přes něj. Takového hráče Anglie nemá,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium před dnešním finále.



Tři zápasy, čtyři vstřelené branky. Když deník Sport oslovil jednotlivé experty, kdo bude klíčovou postavou finále mezi Itálií a Anglií, většina ukázala na Harryho Kanea (ANKETA ZDE>>>). Bude skutečně opora Tottenhamu mužem, který Albionu doručí titul mistra Evropy? Miroslav Jirkal je mírně skeptický.

Povězte, proč tomu moc nevěříte?
„Ačkoliv je to opravdu kvalitní útočník, stále je Kane odkázaný na podporu v podobě přihrávek a centrů. Pokud tedy Italové eliminují útočné anglické kraje, Kane se neprosadí. Tak to prostě je. Navíc stopeři Bonucci s Chiellinim jsou skvěle sehraná dvojka, jakýkoliv útočník by to s nimi měl těžké, takže si myslím, že se klidně může stát, že Kanea vymažou.“

Na koho se tedy v utkání zaměřit?
„Mně se ohromně líbí Jorginho. Není to megahvězda jako jiní, ale Itálii dělá technicko-taktickou stránku: dovede rozdělit balony, velice dobře manipuluje s prostorem, má dobré postavení i promyšlené přihrávky. Navíc vedle něho hrají Verratti a Barella, to vynikající trojřada a Jorginho je její režisér. I když není tolik vidět, vše začíná nebo jde přes něj. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud