17. listopadu 2014 • 10:22

Jasná chyba, podcenil jsem to, hlesl Čech. Zaváhání odčinil v závěru

Autor: kah, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na začátku zápasu mu určitě do smíchu nebylo. Petr Čech v deváté minutě zaváhal u vysokého balonu a Islanďané šli do vedení. Nejzkušenější mazák českého týmu moc dobře věděl, že udělal velkou chybu. To ale pohotovými zákroky v závěru napravil, navíc mu pomohli i spoluhráči, kteří dvěma brankami otočili zápas a v Plzni se mohlo slavit české vítězství 2:1. "Je to o hodně cennější," těšilo gólmana Chelsea.



Z V R P Skóre B

Špatný začátek, ale dobrý konec. Co říkáte na výhru s Islandem?
"Myslím si, že z naší strany byl už začátek dobrý, tedy až na ten inkasovaný gól. Jinak jsme do zápasu vstoupili velmi aktivně. Do prvního autu, kdy po mojí chybě dali Islanďané gól, tak neměli nic. My jsme se na jejich auty připravovali, věděli jsme o nich."

První gól byl tedy po vaší chybě?
"Míč byl v mém dosahu. Ještě jsem si na Sivoka zavolal, ať mi to nechá. Byl jsem tam včas, ale podcenil jsem soupeře. On zrychlil, já míč vyboxoval do jeho hlavy. Naneštěstí pro mě se to pak vrátilo před bránu. Jasná moje chyba, soupeře jsem podcenil. Měl jsem tam vlítnout bez ohledu na něj a nemusel se o nic starat."

Kdy jste si uvědomil, že je průšvih?
"Ještě ke všemu jsem upadl, ve chvíli když jsem byl na zemi, viděl jsem míč za mnou. A myslel jsem si, že je za čárou. Říkám si, dobrý, je to v autu. Ale najednou to vrátili a bylo to. Ale je chyba, že jsem podcenil soupeře, myslel jsem si, že to vyboxuju a bude klid. Nebyl."


Jak vám bylo?
"Byla devátá minuta, věděl jsem, že nám to jde, věřil jsem, že když tým měl pozitivní začátek, že ten rytmus zase najde. Myslím si, že jsme ten rytmus našli. Měli jsme dost ofenzivních situací, které jsme si dobře připravili, ale nevyšla koncovka. Z toho pakl vyplynulo, že jsme dali gól. Sice jsme neměli velké šance, chyběl nám kousek. Když jsme vyrovnali do šatny, byla to pro nás velká výhoda. Věděli jsme, že už ve druhé půli nemusíme zápas otáčet, ale stačí nám pokračovat v naší hře a využít příležitosti. Měl jsem dost šancí, abychom dali dva tři góly."

Prožíval jste ofenzivní akce spoluhráčů víc, aby se vymazala vaše chyba?
"To ne, když uděláte chybu, tak se musíte soustředit na to, abyste zápas dohráli co nejlíp a pomohli týmu, což se snad povedlo. Nic jiného člověk už neudělá. Snažil jsem se týmu pomoct, a věřil jsem, že dáme góly, že to otočíme."

Islanďané pak nastřelili i tyč...
"Měl jsem štěstí, že jsem na poslední chvíli stačil otočit hlavu, že mě to trefilo do tváře. Nebylo to tím, že bych to chtěl, ale reflexivně, jak člověk cukne, tak jsem nastavil tvář a naštěstí se to odrazilo ven. Kdybych zůstal, tak se to odrazilo do brány. Opakuji,měl jsem štěstí. Vybral jsem si to na začátku, takže trocha štěstí neuškodila."

Jak se vám podařilo zlikvidovat šanci pět minut před koncem?
"Byl jsem sám na čtyřech, doráželi to do prázdné brány. Byla to jejich největší šance za celý zápas. Po sérii soubojů míč propadl, on tam byl úplně sám. Naštěstí se mi podařilo do jeho rány nacpat nohu."

Čech o své chybě před prvním gólem: Podcenil jsem to
Video se připravuje ...

Reprezentanti po Islandu: Zasloužili jsme si vyhrát
Video se připravuje ...

Petr Čech při pravním gólu zaváhal
Petr Čech při pravním gólu zaváhal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud