16. listopadu 2014 • 22:55

Špatný výběh... a další gól na Čechův účet. Pak ale zachránil výhru

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se Petru Čechovi nepovedlo. Reprezentační brankář v 9. minutě kvalifikačního zápasu s Islandem špatně vyběhl na dlouhý aut a hosté šli následně do laciného vedení. První branka zápasu jde za nejzkušenějším mužem domácího týmu, který je momentálně dvojkou v londýnské Chelsea. „Ajajaj Petr Čech,“ glosoval to na Twitteru bývalý reprezentant Jiří Štajner. Domácí nakonec dokázali zápas otočit a zvítězili 2:1. A také Čechův výkon šel nahoru.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 11. • 20:45
Česká republika
Česká republika
2:1
ONLINE
16. listopadu
20:45
Island
Island
Góly

Domácí: 45+1. Kadeřábek, 62. Böðvarsson (vl.)

Hosté: 9. R. Sigurðsson

Sestavy

Domácí: Čech – Kadeřábek, Sivok, Kadlec, Pudil – Plašil, Darida – Dočkal, Rosický (C) (90+1. Procházka), Krejčí (65. Pilař) – Lafata (81. Necid).

Hosté: Halldórson – Bjarnason (62. Sævarsson), R. Sigurðsson, Árnason, Ó. Skúlason – Hallfreðsson (62. Gíslason), G.Þ. Sigurðsson, Gunnarsson (C), Bjarnason (77. Guðmundsson) – Böðvarsson, Sigþórsson.

Náhradníci

Domácí: Vaclík, Suchý, Procházka, Řezník, Pilař, Petržela, Hořava, Vydra, Necid, Hruška, Novák, Pospíšil

Hosté: Jónsson, Jónasson, Magnússon, Ottesen, Skúlason, Sævarsson, Daníelsson, Gíslason, Finnbogason, Guðmundsson, Kjartansson, Kristinsson

Karty

Domácí: Dočkal

Hosté: R. Sigurðsson, Bjarnason, Gíslason, Sigþórsson

Rozhodčí

Stark – Pickel, Schiffner

Stadion

Doosan Aréna, Plzeň

Návštěva

11 354 diváků

Uběhlo necelých devět minut, když vyprodaná Doosan Aréna v Plzni povážlivě ztichla. Islanďané při jednom z prvních útoků vytáhli svou vyhlášenou zbraň. Dlouhý aut směřoval na malé vápno, kde Bjarnason vybojoval míč, přiťukl ho před branku, kde ho bez problémů uklidil do sítě nekrytý Sigurdsson.

U vysokého míče na začátku zaváhal Petr Čech. Gólman nedokázal zkrotit islandského záložníka, Sigurdsson už to u prázdné brány měl jednoduché. "Snažil jsem se tam dostat a zavolal si na Siviho. Měl jsem ale být důraznější," uvedl Čech po utkání.

Podobně viděl situaci i trenér Pavel Vrba. „Petr říkal, že místo míče trefil soupeřovu hlavu, jinak by míč letěl do větší vzdálenosti. V té situaci asi měl být mnohem víc důraznější. Byla to situace, která se zvládnout dala. Určitě i hráči mu mohli pomoct, aby mu víc odkryli prostor a dostal se tam snáz."

„Ajajaj Petr Čech,“ komentoval gólmanovo zaváhání na Twitteru Jiří Štajner, bývalý útočník Liberce i reprezentace.

 
Goal Sigurdsson - Czech Republic 0-1 Iceland... by Bayeo

Že šlo o chybu brankáře Chelsea, si myslel ve studiu ČT i Luděk Zelenka. "Jednoznačně chyba Petra Čecha. Měl smůlu, že mu nepomohla obrana, ale byl pozdě v souboji a ještě v něm utrpěl. Mělo by to být obráceně. Je to jeho chyba," hodnotil celou situaci o poločase.

Čechovi se podobné zaváhání nepřihodilo v poslední době poprvé. Pod trenérem Vrbou odchytal včetně zápasu s Islandem šest zápasů, ani jednou neudržel čisté konto. Zaváhal v utkání s Norskem, USA, Kazachstánem - a teď i proti Islandu.

V Plzni, kde Čech s fotbalem začínal, ale jeho chyba tolik nevadila. Domácí fotbalisté se z úvodní branky oklepali. V nastavení prvního poločasu vyrovnal hlavou Kadeřábek, po přestávce Vrbův tým skóre otočil po vlastním gól Bödvarssona.

A navíc Čech se v závěru vyznamenal proti dorážce Gudmundssona, který pět minut před koncem nebyl daleko od vyrovnání. Ale jeho dorážka nakonec skončila mimo branku. Nejen tento moment ocenil i kouč Vrba: "Důležité je, že Petr nás podržel v rozhodujících momentech, které ten zápas víceméně rozhodly.“

Ve Štruncových sadech se tak mohlo slavit další kvalifikační vítězství!

Čech o své chybě před prvním gólem: Podcenil jsem to
Video se připravuje ...

Pavel Kadeřábek se trefil parádně.
Pavel Kadeřábek se trefil parádně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud