Michal Kvasnica
13. října 2018 • 20:19

Superžolík Schick přijal svou roli: Čekal jsem víc českých fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TRNAVY | Před měsícem v základu, nyní na lavičce. Patrik Schick po změně reprezentačního trenéra vypadl ze sestavy, ale v Trnavě mu to nijak nevadilo. V závěru nahradil vyšťaveného Michaela Krmenčíka a po třech minutách rozhodl o české výhře tvrdou hlavičkou. Roli superžolíka tak zvládl s bravurou. Přišel, viděl, trefil se a zvítězil. „Dalo by se to tak pěkně shrnout,“ usmíval se útočník AS Řím.



Patrik Schick, jediný český střelec zářijového utkání proti Ukrajině, mezi náhradníky?Rozhodnutí nového kouče českého reprezentace Jaroslava Šilhavého možná kdekoho překvapilo. Pravdou však je, že taktika nakonec vyšla dokonale. „Velký dík patří trenérům, protože nás opravdu dobře připravili,“ pochvaloval si střelec vítězné branky.

Na Schickovi nebyl znát ani sebemenší náznak frustrace, že své místo uvolnil plzeňskému Michaelu Krmenčíkovi. Naopak. „Přijal jsem roli náhradníka, pro tenhle zápas se asi typologicky lépe hodil Krmec,“ vysvětloval v naprostém klidu.

Zároveň však s nadějí, že příště třeba nastoupí od úvodu.

Za sedmnáct minut pro to udělal víc než dost. Jeho náběh a odpoutání se od slovenského stopera Milana Škriniara, mimochodem Schickova velkého kamaráda ze společného působení v Sampdorii, byl učebnicový. Následná tvrdá hlava přesně k tyči, na kterou Martin Dúbravka neměl nárok, jakbysmet.

„Věděl jsem, že Bořek Dočkal bude centrovat pravou nohou, tudíž se to bude točit od brány. Dobře se to sladilo, naběhl jsem si zezadu a pak šlo jen o to trefit se,“ popisoval.

Dokonalé střídání! Kéž by to šlo vždy tak naplánovat, lebedil si Šilhavý zásahy Krmenčíka se Schickem
Video se připravuje ...

Schick si tak v Lize národů drží bilanci jednoho gólu na zápas. Na rozdíl od zápasu s Ukrajinou však jeho trefa nyní stačila na body. „Jsem hrozně rád, že jsme to zvládli, protože sami víme, že v posledních zápasech to z naší strany nebylo ono. Tohle vítězství je pro vývoj skupiny strašně důležité. Furt je o co hrát a hlavně se nám zvedne sebevědomí,“ pochvaloval si.

A opět nezapomněl zmínit práci nového realizačního týmu. Velká změna oproti předchozímu srazu. „Byl v tom trochu rozdíl, protože například proti Ukrajině jsme byli překvapení z toho, jak na nás soupeř vlétl, jak rozehrával. Nevěděli jsme, kam dřív skočit. Teď jsme všichni přesně věděli, kde stát a podobně. Chtěli jsme si na ně počkat a pak vyrážet do rychlých protiútoků, což jsme zvládli fakt dobře. Stejně jako hru vzadu,“ řekl.

Jedna věc však Schicka přece jen zarazila, a to prořídlý sektor pro hostující fanoušky. „Čekal jsem, že jich přijede trošku více... Mohli konečně zažít vítězství na stadionu, navíc proti takovému soupeři, takže to mě mrzí. Doufám, že na odvetu v Česku zase přijde plný stadion a atmosféra bude ještě lepší než v Trnavě,“ uzavřel optimisticky.

Dočkal: S kapitánskou páskou se moje role nemění
Video se připravuje ...

Dočkal je z nás nejlepší, zářil střelec Krmenčík po výhře nad Slováky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 62. Hamšík

Hosté: 52. Krmenčík, 76. Schick

Sestavy

Domácí: Dúbravka – Pekarík (46. Sabo), Škriniar, Škrtel, Hubočan (80. Hancko) – Lobotka, Hamšík – Kucka (54. Weiss), Duda, Mak – Nemec.

Hosté: Vaclík – Kadeřábek (63. Novák), Čelůstka, Brabec, Gebre Selassie – Souček, Pavelka – Vydra (89. Jankto), Dočkal, Zmrhal – Krmenčík (73. Schick).

Náhradníci

Domácí: Šulla, Jakubech, Šatka, Gyömbér, Greguš, Weiss, Bero, Rusnák, Hrošovský, Hancko, Sabo, Mráz

Hosté: Koubek, Pavlenka, Coufal, Kúdela, Novák, Barák, Jankto, Masopust, Trávník, Schick, Šural

Karty

Domácí: Hubočan, Škrtel, Škriniar

Hosté: Dočkal, Souček, Gebre Selassie

Rozhodčí

Vinčić – Klačnik, Kovačič

Stadion

Štadión Antona Malatinského, Trnava

Návštěva

17 251 diváků

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud