17. října 2018 • 22:00

Šlápl na Sterlinga? Ramos se brání videem: Nemám k tomu co dodat

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak jak to tedy bylo?! Po pondělním utkání Španělska s Anglií v Lize národů vzbudilo velké emoce počínání Sergia Ramose, který podle některých záběrů šlápl na útočníka soupeře Raheema Sterlinga. Zkušený stoper Realu Madrid teď ale na svém Twitteru zveřejnil video z jiného úhlu kamery, které ukazuje, že Sterling se svíjel v bolestech na zemi už po předchozím souboji a Ramos jej pouze překročil. „Nemám k tomu co víc dodat,“ napsal dvaatřicetiletý obránce v reakci na hlasitou kritiku z řad fanoušků.



Byl to dost bláznivý zápas. Angličané v Seville na stadionu Betisu začali skvěle, v první půli dali tři góly během třiadvaceti minut a jasně vedli. Ramos hned zkraje utkání pocítil, jak nahecování Kane a spol. jsou, když do něj ve vlastním vápně ostrým skluzem zajel defenzivní záložník Eric Dier. Dostal žlutou kartu a kapitán Španělska na vlastní kůži poznal, jak nepříjemný umí podobný způsob hry být. Sám totiž pro důrazný zákrok nikdy nejde daleko.

Po změně stran pak přišel zmíněný moment, který dost namíchl anglické fanoušky. Ti mají na Ramose spadeno od té doby, co se po souboji s ním v květnovém finále Ligy mistrů zranil útočník Liverpoolu Mo Salah. Když se pondělní soupeři potkali v září v londýnském Wembley, diváci na Ramose během celého zápasu pískali.

O co šlo tentokrát? Z původních záběrů se zdálo, že potetovaný bek přišlápl na zemi ležícího Raheema Sterlinga, autora dvou branek. Ačkoliv útočník Manchesteru City přímo na hřišti žádný Ramosův nedovolený zákrok nereklamoval, fanoušci na internetu nešetřili na adresu španělské hvězdy kritikou. „Zákeřný hráč! Je to nechutné!“ hlásily vzkazy na sociálních sítích.

A pohled z hlavní kamery jim dával zapravdu. Ramos ale na svém Twitteru přešel do protiútoku a sdílel video, na němž je z jiného úhlu zřetelně vidět, že svého soupeře pouze překročil.

„Nemám k tomu co dodat,“ napsal stručně k příspěvku. Skutečně je zřejmé, že Ramos se ke Sterlingovi přiblíží až v době, kdy se anglický střelec už svíjí na zemi a stoper Realu s tím nemá nic společného.

Krátce po tomto incidentu snížil Paco na 1:3 a Španělé se vrátili do zápasu. Další gól ale přidali až v osmé minutě nastavení, kdy se trefil právě Ramos a jen upravoval na konečných 2:3 z pohledu domácích. Utkání pro něj pak ještě mělo i netradiční dohru na sociálních sítích, svědomí ale zřejmě může v tomto případě mít čisté. 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud