16. října 2018 • 13:30

Anglie válela, Ramos dostal naloženo. Pak mu prošlo dupnutí na Sterlinga

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Španělský kapitán Sergio Ramos byl v utkání s Anglií opět středem pozornostiŠpanělský kapitán Sergio Ramos byl v utkání s Anglií opět středem pozornostiFOTO: koláž iSport.cz

    To bylo něco! Anglie jako první tým v historii vstřelila Španělsku na jeho půdě víc než dva góly a přitom se sama na Pyrenejském poloostrově prosadila po dlouhých 31 letech. K vítězství hostujícímu celku pomohla hlavně první půle, v níž skóroval hned třikrát. O dva zásahy se přitom postaral Raheem Sterling, který se tak výrazně zasloužil o ukončení 38 zápasů dlouhé série Španělů bez porážky. Jaké byly největší události zápasu, v němž Angličané oslavovali první výhru (3:2) v Lize národů?

  • Fantastický anglický poločas

    Anglická radost v podání Raheema Sterlinga a Kierana TrippieraFoto Reuters

    První poločas byl ze strany Anglie odehraný fantasticky. Všechny tři střely, které hosté vyslali na španělskou branku, skončily gólem. Dvě branky vstřelil Raheem Sterling, jednou se prosadil Marcus Rashford a dvakrát skvěle přihrál kapitán Harry Kane. Na hřišti vypadal Albion jako skvěle šlapající celek.

    Angličané navíc jako první tým dokázali vstřelit na horké španělské půdě během soutěžního utkání tři branky a zároveň i ukončili 38 zápasů dlouhou domácí sérii Španělska bez porážky. A ještě jedna zajímavost - naposledy se Angličané ve Španělsku trefili před dlouhými 31 lety. To už po pondělním koncertu v Seville neplatí.

    Sergio Ramos během duelu Ligy národů mezi Španělskem a Anglií
    Sergio Ramos během duelu Ligy národů mezi Španělskem a Anglií

  • Nejmladší anglická sestava od roku 1959

    Anglie dala tři góly už za první poločas, Španělsko tolikrát na domácím hřišti v soutěžním zápase ještě nikdy neinkasovaloFoto Reuters

    Trenér Gareth Southgate poslal do zápasu vůbec nejmladší anglickou jedenáctku za posledních 59 let. Nechyběli v ní dvacetiletý Marcus Rashford ani pouze o rok starší Joe Gomez s Benem Chilwellem. Věkový průměr základní jedenáctky se tak vyšlhal jen těsně nad 23 let. Jediným hráčem, který už oslavil pětadvacáté narozeniny, byl Raheem Sterling.

  • Ostrý skluz na Ramose

    Eric Dier (vpravo) ostře sestřelil Sergia Ramose (vlevo) a už v jedenácté minutě viděl první žlutou kartu v duelu Anglie se ŠpanělskemFoto Reuters

    Už po dvanácti minutách hry uviděl anglický defenzivní záložník Eric Dier od hlavního arbitra žlutou kartu za ostrý skluz na domácího kapitána Sergia Ramose. Tvrďák na sebe upoznil téměř 30 metrů dlouhým sprintem a následným ostrým skluzem. Dier sice trefil míč, ale rozhodčí pro nepřiměřenou tvrdost zákroku stejně sáhl do kapsy pro kartu.

  • (Ne)penalta po kiksu brankáře Pickforda

    Jordan Pickford (vlevo) po chybě, kterou málem zužitkoval španělský Rodrigo (vpravo) během zápasu Ligy národů mezi Španělskem a AngliíFoto Reuters

    Nebylo tomu dávno, když Jordan Pickford pronesl po kiksu liverpoolského Alissona následující: „Chyby se budou stávat. Je to jen o tom, neudělat tu další. Pokusím se nevystavovat do takové pozice, abych chybu mohl udělat."

    V duelu se Španělskem na svůj slib zapomněl a po kostrbaté kličce málem dovolil Rodrigovi skórovat. Gól nepadl jen kvůli ne zrovna přehlednutelnému držení a následnému riskantnímu skluzu anglického gólmana. Domácí se po zásahu Pickforda dožadovali penalty, ale sudí byl neoblomný.

  • Ramosovo šlápnutí na Sterlinga

    Sergio Ramos během duelu Ligy národů mezi Španělskem a AngliíFoto Reuters

    Za další zajímavý moment jde pokládat chování Sergia Ramose běhěm druhého poločasu. Zatímco dvougólový střelec Raheem Sterling ležel na zemi po jednom ze soubojů, Ramos mu úmyslně šlápl na levou nohou. Angličtí fanoušci mají ještě určitě v živé paměti květnový zákrok španělského kapitána na liverpoolskou hvězdu Mohameda Salaha během finále Ligy mistrů. Po blikanci ze zápasu Ligy národů zkušený stoper v jejich očích jistojistě nestoupl.

     

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud