Jan Malý
Premium
12. října 2020 • 17:40

Sivok o reprezentaci: Máme silný tým. Provodovi radil na cestě do Slavie

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Národní tým se se všemi nepříjemnostmi, kterého ho mučily při cestě do Izraele na utkání Ligy národů, umně vypořádal a domácí výběr porazil v Haifě 2:1. Výkon party trenéra Jaroslava Šilhavého se líbil i bývalému reprezentačnímu stoperovi Tomáši Sivokovi. „Kluci hráli dobře,“ podotkl pro iSport Premium Sivok, který si ve své kariéře připsal 64 reprezentačních startů. Vypíchl výkon záložníka Lukáše Provoda, kterého zná z Českých Budějovic. Ani ho nepřekvapuje, jaký progres třiadvacetiletý slávista za poslední rok udělal. Sivok samozřejmě bedlivě sleduje i to, jak si vedou současní reprezentační stopeři.



Reprezentaci potkaly při přesunu z Kypru do Izraele velké potíže, přesto utkání herně zvládla a zvítězila 2:1. Jak se vám výkon českého týmu líbil?
„Kluci to zvládli výborně. Vyšel jim hlavně začátek utkání, měli Izraelce načtené, ti podle mě chtěli hrát vzadu až moc profesorsky. Myslím, že v obraně je izraelský tým slabý, to je trápí delší dobu, ofenzivu mají lepší než defenzivu. Naši kluci na ně nastoupili s vysokým presinkem a hned si vytvořili šance, nakonec dali takový kuriózní gól, ale za ten tlak si ho zasloužili. V první půli byli lepší, ve druhém poločase dali rychlý druhý gól, což bylo super, ale pak podle mě trošičku přestali hrát a za stavu 2:1 měli Izraelci dvě šance, které mohly skončit gólem. Celkově si však myslím, že kluci hráli dobře a utkání až na posledních dvacet až třicet minut zvládli.“

Dovedete se do toho, co hráči prožili, vcítit. Někteří byli dva dny na hotelu, cestovali do Izraele až v den zápasu. Jaké to pro ně je?
„Těžké. Ono je to různé. Někdy jste celý týden na jednom hotelu, připravujete se a pak vám zápas nevyjde. A pak jste ve stresu, nemáte čas na odpočinek a

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud