Jonáš Bartoš
11. června 2019 • 04:55

Šilhavého fotbal baví! Konečně našel stopery, oživil Jankta i Schicka

Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští fotbalisté děkují fanouškům po vítězství nad Černou HorouČeští fotbalisté děkují fanouškům po vítězství nad Černou HorouFOTO: Martin Sekanina (Blesk)
    Dva domácí zápasy, šest kvalifikačních bodů! Přesně takhle má vypadat ideální rozjezd cesty, která směřuje na mistrovství Evropy 2020. Čeští fotbalisté po Bulharsku (2:1) svalili i Černou Horu (3:0) a na dovolenou po náročné sezoně odjedou spokojení. Mužstvo vedené Jaroslavem Šilhavým šlape, daří se jednotlivcům a výsledný produkt na hřišti baví i spokojené fanoušky. Co se při závěrečném srazu sezony povedlo?
  • Schick posílený důvěrou

    Schick zařídil další výhru! Češi jsou zase blíž Euru, přejeli Černou Horu 3:0
    Video se připravuje ...

    Krásně se na něj dívá. Patrik Schick přijel na sraz ve výtečné formě, plný odhodlání zpříjemnit si závěr náročné sezony. Český forvard zářil proti Bulharsku a jednu z klíčových rolí sehrál i v duelu s Černou Horou. Vyhrál spousty osobních soubojů, díky mimořádným technickým schopnostem připravoval balony do druhé vlny pro spolupracující spoluhráče. Po krásné akci na 2:0 ve vápně vymíchal jednoho z černohorských obránců a jeho centr si ve vápně srazil další z hostujících nešťastníků. V pátek na Letné vstřelil dva góly, v pondělí proti Černé Hoře zvýšil na 3:0, když suverénně proměnil penaltu. Na ní si stoupl poté, co sám vybojoval faul ve vápně. I to je důkaz, jak si nadaný mládenec v reprezentačních barvách věří.

    Patrik Schick s přehledem proměnil penaltuFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Dvojzápas pro oživlého Jankta

    Tahali jsme nohy, ale nás zase táhne charakter, vyzdvihl české vítěze Šilhavý
    Video se připravuje ...

    Za Sampdorii nedal v sezoně jedinou branku, v národních barvách si ale spravil chuť. Jakub Jankto nádherným volejem otevřel skóre utkání, podíle se i na druhé trefě, když pěkně vysunul Patrika Schicka. Stejně jako s Bulharskem odehrál výborné utkání. Naprosto mu sedí part na levém okraji zálohy, kdy může sbíhat doprostřed, hodně se vysouvat a podporovat ofenzivu. Trenér Šilhavý mu evidentně věří a dělá dobře. V Janktovi se probouzí instinkt nebezpečného zabijáka, který si udělal slušné jméno v Itálii.

    Jakub Jankto parádní střelou otevřel skóre zápasuFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Rozehrávka od jistých stoperů

    Že by, konečně? Proti Bulharsku i Černé Hoře utvořili defenzivní pár Marek Suchý s Ondřejem Čelůstkou, jedni z nejstarších hráčů Šilhavého aktuálního výběru. Sázka na mazáky protřelé cizinou se vyplatila. Po dlouhém období hledání se snad konečně rýsuje dvojice zadáků, kteří by v národním dresu mohli nastupovat stabilně. Oba jsou technicky velmi zdatní, precizní rozehrávkou postavili základ českého úspěchu. Směrem dozadu proti slabším soupeřům tolik práce neměli, ojedinělé zaváhání ve druhém poločase vyřešil pohotovým zákrokem gólman Tomáš Vaclík.

    Kapitán české reprezentace Marek Suchý během utkání s Černou HorouFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Chemie hráčů s trenérem

    Zdá se, že Šilhavého záměry dokážou jeho svěřenci realizovat i na hřišti. Z mužstva čiší, že svému šéfovi věří a do puntíku plní to, co po nich chce. Češi své soupeře přehrávali trpělivou kombinací začínající od stoperů, vysunutými krajními obránci a funkčním středem pole. Hráči si často mění místa, bojují jeden za druhého. Jednotlivce na trávníku fotbal baví a týmová spolupráce se projevuje i na celkovém výsledku.

    Trenér české reprezentace Jaroslav ŠilhavýFoto Reuters

  • Silnější sepětí se spokojenými fanoušky

    Už na Letné fanoušci svému týmu velmi pomohli. Ve chvíli, kdy Češi hned v úvodu schytali od Bulharů nečekaný direkt, mužstvo nezatratili. Vytrvale povzbuzovali a pomohli k tomu, že domácí hráči nakonec důležitý zápas otočili a zvítězili 2:1. Sepjetí mezi českými reprezentanty a publikem fungovalo možná ještě víc v Olomouci. Téměř se vyprodal Andrův stadion, přišlo 11565 diváků a všichni si užili příjemný letní večer. V hledišti bylo spousty vlajek i červených dresů, fandili děti, ženy i pánové s pivními kelímky v ruce. Stadionem proběhly mexické vlny, to je jasná známka toho, že zápas lidi strhl. Jen tak dál...

    Čeští fotbalisté děkují fanouškům po vítězství nad Černou HorouFoto Martin Sekanina (Blesk)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud