6. května 2011 • 19:30

ME 17: Češi ztratili výhru v poslední minutě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 17 let i ve druhém utkání na mistrovství Evropy v Srbsku remizovali 1:1. Po Rumunsku si rozdělili body také s Německem, když o výhru přišli až v poslední minutě.



K plnému bodovému zisku, který by tým výrazně přiblížil k postupu do semifinále, nepomohl ani skvělý výkon brankáře Zimy, jenž chytil dvě penalty.

Češi udeřili hned z první vážnější šance. Nerad skvěle uvolnil Juliše, který se vyhnul ofsajdu, postupoval sám na branku a střelou o tyč otevřel skóre.

Němci si poté vytvořili výraznou převahu, ale svěřence trenéra Josefa Csaplára držel brankář Zima. Gólman Slavie předvedl několik dobrých zákroků a zazářil hlavně po změně stran, kdy čelil dvěma pokutovým kopům.

Hned v úvodu druhé půle fauloval kapitán Štěrba, ale Canův pokus k levé tyči Zima vystihl a střelu lapil. Vše se opakovalo v 78. minutě. Štěrba znovu fauloval a byl vyloučen. Míč si postavil nejlepší německý střelec Yesil a mířil do stejného místa jako Can, Zima však znovu skvěle zasáhl.

Němci přesto stihli vyrovnat. Krátce nato Yesil přetlačil dva české obránce a střelou podél Zimy napravil své předchozí zaváhání.

"Byla to smůla, ale dnes jsme měli především šťastný den, když jsme přestáli jiné šance soupeře. Byl to hodně kvalitní zápas z obou stran," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK trenér Csaplár. "V první půli jsme hráli aktivně, ale po změně stran jsme se nechali zatlačit, i když jsme to nechtěli, a doplatili na to. Asi rozhodla psychická odolnost."

Csaplár ocenil především výkon brankáře Zimy. "Měl svůj den. Předvedl několik senzačních zákroků a byl pro nás velkou oporou," uvedl kouč, který většinou jednotlivce veřejně nehodnotí. Zápas mu prý dal mnoho cenných informací. "Takové zápasy jsou pro nás skvělým studijním materiálem, jak na tom český fotbal je a na čem je třeba pracovat," dodal.

Češi jsou se dvěma body na druhém místě tabulky a k postupu do semifinále potřebují v závěrečném utkání skupiny B porazit Nizozemce. Ti dnes zvítězili 1:0 nad Rumunskem a mají jistý postup.

Remíza s Nizozemskem by Čechům zajistila umístění na prvních třech místech a postup na mistrovství světa a mohla by stačit i na účast v semifinále. To by však remízou muselo skončit také utkání mezi Německem a Rumunskem.

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 17 let v Srbsku:
Skupina A:

Srbsko - Francie 1:1 (1:1), Dánsko - Anglie 2:0 (2:0).

Tabulka:
1. Dánsko 2 2 0 0 5:2 6
2. Francie 2 0 2 0 3:3 2
3. Srbsko 2 0 1 1 3:4 1
4. Anglie 2 0 1 1 2:4 1

Skupina B:

Německo - ČR 1:1 (0:1)
Branky:
80. Yesil - 12. Juliš. ČK: 74. Štěrba (ČR).
Sestava ČR: Zima - Karafiát, Adamec, Lüftner, Štěrba - Kundrátek, Salašovič, Čermák, Nerad (56. Filip) - Mašek (47. Svoboda), Juliš (78. Linhart). Trenér: Csaplár.

Nizozemsko - Rumunsko 1:0 (1:0).

Tabulka:
1. Nizozemsko 2 2 0 0 3:0 6
2. ČR 2 0 2 0 2:2 2
3. Rumunsko 2 0 1 1 1:2 1
4. Německo 2 0 1 1 1:3 1

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud