24. května 2011 • 11:16

Přepracovaný Wilshere na ME nejede: Štve mě to!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá zpráva pro českou fotbalovou jedenadvacítku! Anglie, jeden z jejích soupeřů na blížícím se mistrovství Evropy U-21, se bude muset v Dánsku obejít bez své největší hvězdy. Jack Wilshere, záložník Arsenalu, se do konečné nominace nevešel.



Důvod? Přepracovanost devatenáctiletého borce, který patří pevně nejen do základní sestavy Gunners, ale i do A týmu Albionu vedeného Fabiem Capellem. Za tuto sezonu má Jack Wilshere v nohách už 59 utkání!

Proto za ním už před několika týdny přišel klubový kouč Arséne Wenger s kondičním expertem Tonym Colbertem s výsledky testů a měření, které dokazovaly, že kvalita hry mladého dispečera klesá a jeho silně namáhanému tělu hrozí zranění.

Poté Wenger statistická data předal kouči anglické jedenadvacítky Stuartu Pearceovi, který se nakonec rozhodl Wilshera do Dánska nebrat.

Ani Pearce totiž nechtěl riskovat zranění či totální vyčerpání hráče, který by měl za rok zářit v Polsku a na Ukrajině při evropském šampionátu dospělých.

Zatímco v Anglii berou všichni Pearceovo rozhodnutí jako rozumné a logické, Wilshere netají své zklamání.

„Mou nejsilnější emocí je nyní frustrace,“ přiznal spoluhráč Tomáše Rosického.

„Na druhou stranu výsledky testů mluví jasně a musím objektivně přiznat, že se fakt cítím unavený. Myslel jsem, že ve svém věku vydržím všechno, ale s tímhle přístupem bych asi brzy narazil do zdi.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud