15. června 2011 • 11:00

Češi vs. Španělé: Hráče mají o 1,8 miliardy dražší

Autor: spo, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrt roku po reprezentačním áčku se suverénním Španělům postaví i „lvíčata“ na EURO do 21 let. Vítězstvím si můžou zajistit postup ze skupiny a zároveň vrátit Španělsku březnovou porážku z Granady.



Česko - Španělsko. Porovnání základních sestav, které pravděpodobně vyběhnou na trávník. Česko - Španělsko. Porovnání základních sestav, které pravděpodobně vyběhnou na trávník.Foto spo

POZNÁMKA: Klikněte na obrázek pro větší zobrazení

Jak vypadají šance Čechů v dnešním zápase? O poznání lépe, než A-týmu před čtvrt rokem. Papírově jsou ale Španělé do 21 let silnější než výběr Jakuba Dovalila. Stačí se podívat na ceny hráčů v pravděpodobných sestavách.

Zatímco na české straně činí celková cena 424,2 milionu korun, Španělé dnes postaví tým v hodnotě 2,244 miliardy korun. Rozdíl tak činí kolem 1,8 miliardy.

Nutno dodat, že do pravděpodobné sestavy nebyl zahrnut Bojan Krkič, který začne asi jen na lavičce. Jeho cena každopádně za poslední sezony strávené v Barceloně atakuje miliardovou částku. "Přesto všechno porazit Španělsko na téhle úrovni je určitě snazší,“ říká bez váhání trenér Jakub Dovalil.

Možná to zní jako rouhání. Ale faktem je, že ani takové hvězdy ani jako Mata, Thiago, Jeffrén nebo Krkič nedokázali vyhrát svou kvalifikační skupinu.

„Je na nich vidět, že nejsou tak vyzrálí jako áčko. Nemají v sobě všechny ty automatismy, jejich kvality ještě nedosahují. Přiznám se, že mě nějak na sto procent nepřesvědčili,“ říká po zhlédnutí zápasu Španělů s Anglií Jan Morávek.

Španělsko sice vládne fotbalovému světu, jeho reprezentační áčko vyhrálo evropský i světový šampionát a Barcelona zase triumfovala v Lize mistrů. Ze španělské jedenadvacítky však takový strach zkrátka nejde. Tedy zatím.

Mimochodem, právě Morávek by se na hřišti tentokráte měl objevit od první minuty. I to zvyšuje šance českého týmu. „Když si u Španělska vezmete jednotlivé hráče, mají obrovskou sílu. Jenže my zase máme obrovskou sílu týmu,“ tvrdí kapitán Bořek Dočkal.

Český tým rozklepaná kolena rozhodně nemá. Naopak si proti Španělům zdravě věří. „Mohlo by jim škodit, že téměř nestřílejí ze střední vzdálenosti. Pokaždé chtějí míč dovést až do brány. Na to by mohli doplatit,“ doufá Vácha.

Dovalilův výběr už ostatně jednou Španěly zaskočil. Bylo to před pěti lety v semifinále mistrovství Evropy do 17 let, kdy vyhrál 2:0. Tehdejší zápas pamatuje ze současného výběru pět hráčů, na španělské straně však pouze útočník Bojan Krkič.

Budou se Češi radovat i dnes?

Zápas, který začíná v 18:00, budeme od sledovat v detailní online reportáži s komentáři fotbalových expertů.

K oslavám byl důvod
K oslavám byl důvod

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud