26. července 2008 • 21:18

Necid se stal nejlepším střelcem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Necid se stal nejlepším střelcem evropského šampionátu do 19 let. Mladý útočník pražské Slavie zaznamenal na domácím mistrovství čtyři branky.



O jeden gól tak porazil německého kanonýra Richarda Sukuta-Pasu.

Necid měl před dnešní soubojem o zlato mezi Německem a Itálií náskok dvou branek na šest svých pronásledovatelů. Gólově se z nich prosadil pouze Sukuta-Pasu, ale protože vzápětí nepřidal ve velké šanci druhý přesný zásah v utkání, raduje se z vítězství český talent.

Necid navázal na dva roky starý úspěch mezi kanonýry na evropském šampionátu sedmnáctiletých. I když tentokrát zaznamenal o gól méně, opanoval na rozdíl od mistrovství v Lucembursku střeleckou tabulkou sám.

Na právě skončeném turnaji se osmnáctiletý útočník trefil ve třech ze čtyř zápasů českého týmu. Základ úspěchu položil hned na úvod proti Anglii, kdy vstřelil dvě branky. Následně proti Řecku vyšel stejně jako spoluhráči naprázdno, ale v posledním zápase skupiny s Itálií si připsal třetí gól.

Počtvrté skóroval v semifinále proti Němcům, kteří přes Čechy v prodloužení šťastně postoupili do finále a nakonec získali titul.

Tabulka střelců:
4 - Necid (ČR),
3 - Sukuta-Pasu (Něm.),
2 - Morávek (ČR), Risse a L. Bender (oba Něm.), Poli a Paloschi (oba It.), Nsue (Šp.).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud