8. dubna 2009 • 13:05

Rada skončil. Spolu s ním šest hráčů!

Autor: deniksport.cz
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý fotbalový národ si vydechnul! Petr Rada konečně končí na postu trenéra české fotbalové reprezentace. Spolu s ním i šest hráčů „flamendrů“ - Baroš, Fenin a spol. Těm zlomila vaz noční pařba s neznámými ženami po porážce se Slovenskem



Ti, kteří skončili
Trenér: Petr Rada

Asistenti: Pavel Hapal, Jaroslav Šilhavý a Luboš Přibyl

Hráči: Tomáš Ujfaluši, Václav Svěrkoš, Martin Fenin, Milan Baroš, Radoslav Kováč a Marek Matějovský

Vedoucí mužstva: Karel Poborský

Odvoláni byli také: maséři, lékaři a kustodi
Sedm členů Výkonného výboru ČMFS bylo pro odvolání Rady, s nímž se svaz dohodl na rozvázání kontraktu.

S Radou končí také celý realizační tým.

"Odvoláni byli kvůli neuspokojivým výsledkům a výkonům, zejména v posledních dvou kvalifikačních zápasech," upřesnil Mokrý.

Jméno nástupce zatím nebylo oznámeno. O novém kouči českého národního týmu by měl rozhodnout další zasedání výkonného výboru, které se uskuteční 28. dubna.

K této příležitosti se vytvoří expertní skupina, která nového trenéra vybere.

Původní návrh, že by ji vedl nynější předseda ČMFS Pavel Mokrý, byl zamítnut. Pomyslné žezlo tak převzali oba místopředsedové Jiří Kubíček a Jaroslav Vacek.

Končí i Poborský a šest hráčů

Výkonný výbor jednal také o potrestání hráčů, kteří zúčastnili pitky po prohraném duelu se Slovenskem, o čemž informoval jako první blesk.cz.

Z kádru bylo vyřazeno 6 hráčů!

O koho jde? O Tomáše Ujfalušiho, Václava Svěrkoše, Martina Fenina, Milana Baroše, Radoslava Kováče a Marka Matějovského.

"Rozhodli jsme o nich jednomyslně. Otázkou jen bylo, jestli jejich vyřazení ohraničit určitým termínem. Nakonec jsme rozhodli, že je vyřadíme bez termínu," upřesnil předseda Pavel Mokrý.

Zda se jednoho dne do reprezentace hříšníci vrátí, bude záležet podle Jaroslava Starky na novém trenérovi. "To on si rozhodne, koho bude chtít do svého týmu," řekl po zasedání VV ČMFS.

Mokrý zároveň poukázal na to, že vedení českého fotbalu Radu nevinilo za neprofesionální chování fotbalistů. "Nečinili jsme ho přímo zodpovědným za to, co se stalo po skončení srazu," podotkl.

Podle Kubíčka by měl tento trest přinést v budoucnu ovoce. "Jednou musí nastat den, kdy reprezentovat bude pro hráče nejvyšší čest," prohlásil.

Baroš se vítá s prostitutkou. za chvíli s ní odjede taxíkem
Baroš se vítá s prostitutkou. za chvíli s ní odjede taxíkem

Z funkce vedoucího národního mužstva odstoupil také Karel Poborský. Podle svých slov nechce být spojován se současným děním kolem týmu.

Nevyloučil však, že se v budoucnu do reprezentace vrátí. "Ale jen za předpokladu, že budu mít větší pravomoce," řekl.

Tuhle spoušť spustily dva nepovedené kvalifikační zápasy se Slovinskem a Slovenskem. Do toho se zamíchal skandál šestice zmíněných fotbalistů, kteří "zapili" neúspěch s neznámými dívkami.

Ujfaluši se sám vzdal reprezentace již v úterý večer. Pokud by tak neučinil, obléknout dres národního týmu by mu neumožnil výkonný výbor.

Nejbližší utkání hraje český tým s Maltou 5. června v Jablonci, kam by měli být pozváni pouze fotbalisté z Gambrinus ligy.

Vstoupit do diskuse
14

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud