9. září 2009 • 10:47

Hašek s Rosickým počítá. Ví to i Wenger

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude, nebude? V Bratislavě Tomáš Rosický na hřišti ani na lavičce nebyl. Dnes to proti San Marinu podle kouče Haška může vyjít. Také je ale možné, že opět blafuje. Na stadionku v Kroměříži se normálně zapojil do rozcvičení.



S bandáží na pravém stehně si zkusil i jednu ostřejší rovinku. Pak se začlenil do nácviku kombinace celého týmu.

Trenér Ivan Hašek už chvíli předtím na tiskové konferenci pevným hlasem prohlásil: „Tomáš Rosický je v plném tréninku, proto jsem přesvědčený, že bude v pořádku. Od svalového zranění už uplynulo víc než pět týdnů, takže v tom už není žádný risk. A jak jsem mluvil s trenérem Arsenalu Wengerem, tak je možné, že by Tomáš nastoupil i v sobotu s Manchesterem City.“

Také ve vás hrklo? Ještě v sobotu si záložník stěžoval, že ho v jednom místě ještě sval pobolívá, a proto zamířil jen do hlediště, a nyní by naskočil do zápasu s outsiderem, ve kterém jeho účast není životně nutná. Tomu se nechce moc věřit.

Tomáš Rosický se zavázanou nohou při tréninku s Jaroslavem Plašilem
Tomáš Rosický se zavázanou nohou při tréninku s Jaroslavem Plašilem

Vždyť Hašek podobnou písničku spustil v Bratislavě a den po zápase na Tehelném poli přiznal, že šlo o cílenou pohádku pro Slováky. Riziko spojené s jeho případným startem je stále veliké. Rosický ani včera nešel do dravého vyražení se změnou směru. Navíc by si mohl rozházet Arsenal.

Už před sobotní bitvou to naznačil Karol Csontó, manažer Martina Škrtela. Hovořila z něj vlastní čerstvá zkušenost s uvolňováním jeho klienta z Liverpoolu. Klub nechtěl svalnatého stopera na utkání roku kvůli nedoléčené čelisti pustit.

„Kluboví lékaři i trenér Benítez Martina přesvědčovali, aby nikam nejezdil. Že potřebuje klid, protože tento typ zranění se léčí špatně,“ uvedl Csontó. „Umím si proto živě představit, co museli čeští funkcionáři kolem uvolnění Rosického podstoupit. Tlak Arsenalu musel být abnormální,“ konstatoval.

Při tahanici o Škrtela držel v ruce aspoň jeden trumf. Mohutný obránce se po bolestivém zranění v úvodní kapitole Premier League vrátil do sestavy Liverpoolu ve třetím kole. Rosický však za Arsenal odehrál soutěžní utkání naposledy v lednu 2008.

„V Čechách si určitě nevezme nikdo na zodpovědnost, že by Rosický po utkání v reprezentaci zase vypadl ze sestavy Arsenalu,“ prohlásil Csontó. „Škodu by utrpěli Angličané, kteří čekali na jeho vyléčení osmnáct měsíců. Jeho další absence by byla velkým skandálem,“ zdůraznil.

„Až Rosického uvidíme na place, tak teprve uvěříme,“ povídali si včera fanoušci v Kroměříži, když za plotem sledovali uzavřený poslední trénink reprezentace před dnešním duelem.

Lépe tenhle příběh shrnout nelze.

Fotbal na Facebooku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud