17. května 2010 • 12:09

Německo přišlo o Ballacka, nepojede na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalistům Německa bude na mistrovství světa v Jihoafrické republice chybět kapitán Michael Ballack z Chelsea. Třiatřicetiletý záložník si poranil v sobotním finále Anglického poháru proti Portsmouthu pravý kotník, jehož léčba si vyžádá minimálně osm týdnů. Šampionát začíná za 24 dní.



"Je to samozřejmě obrovské zklamání. Když si člověk dva nebo tři týdny před mistrovstvím světa vyslechne takovou diagnózu, je to hodně hořké. To je ale fotbal," řekl německým médiím Ballack, jenž se dnes podrobil vyšetření v Mnichově, které odhalilo natržené vazy v kotníku. Jeho další kariéra nicméně není v ohrožení.

Osmadevadesátinásobného reprezentanta Ballacka zranil paradoxně berlínský rodák Kevin-Prince Boateng, jenž odehrál šest zápasů za německou jednadvacítku. Na šampionátu by se měl ovšem představit v dresu rodné země svého otce Ghany, která je další shodou okolností soupeřem Německa v základní skupině.

"V první moment jsem byl v šoku, ale teď prostě budou muset převzít víc odpovědnosti jiní. Je to pro nás přirozeně velká ztráta, protože Michael je hráč světové třídy a náš kapitán," uvedl reprezentační trenér Joachim Löw.

Ten zároveň vyzval veřejnost k ohledům k Boatengovu nevlastnímu bratrovi Jéromeovi, jenž figuruje v širší německé nominaci na MS. "Je to sice rodinný příslušník, ale nemá s tím nic společného. Prosím všechny, aby tu věc na něj nevytahovali," dodal Löw.

Navzdory tomu, že patří k dlouholetým oporám národního mužstva, na velkých turnajích Ballacka provází smůla. Na mistrovství Evropy 2000 odehrál jen 63 minut, o dva roky později dovedl Němce do na MS v Japonsku a Koreji do finále, ale o titul si kvůli žlutým kartám nezahrál.

V roce 2004 skončili Němci na Euru už v základní skupině, o dva roky později na domácím světovém šampionátu vynechal Ballack úvodní zápas kvůli zranění a na turnaji neskóroval. Před Eurem 2008 měl záložník dvě operace kotníku a před finále si navíc zranil lýtko. Do zápasu nastoupil, ale Německo podlehlo Španělsku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud