17. června 2010 • 10:17

Maradona vzkázal Pelému: Vrať se do muzea

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký a božský Diego se přece nenechá jen tak zesměšňovat. Od nikoho. Argentinský kouč Diego Maradona vrátil brazilské legendě Pelému jeho dřívější kritiku se vším všudy. „Pelé? Ten by se měl vrátit do muzea,“ odsekl. A slova plná chladu poslal i směrem k Francouzi Platinimu.



Zatím je kromě těch zatracených vuvuzel jasně hlavní hvězdou šampionátu. Argentinský kouč Diego Maradona dělá pořádný cirkus kdekoliv, kde se objeví. Nejen při zápasech, kdy u lajny poskakuje jak rarášek, ale třeba i při tiskových konferencích. Pořádný rozruch vzbudila hlavně ta poslední.

Stačila jen chvilka, aby se někdo z mnohahlavé skupiny žurnalistů zeptal na Pelého soud, že Maradona dělá trénování jen pro peníze. Argentinec s nazlobenou odpovědí příliš neotálel: „Pelé? Ať se radši rychle vrátí do muzea.“

Vztahy mezi těmi dvěma nikdy nebyly příliš vřelé. Dráždí je neustálá srovnávání a nekonečná debata, kdo z nich je nejlepším fotbalistou historie. Ale tak vyhrocené jako teď to nebylo nikdy.

Extravagantnímu trenérovi Maradonovi někdo při zápase svítil do obličeje laserem. Proto u lavičky tolik vyváděl?Foto Reu

Pravda ovšem je, že Maradona si nadělává nepřátele, kde může. Šéf evropského fotbalu Michel Platini se po jedné takové rozepři vyjádřil, že Maradonu nepovažuje za příliš schopného trenéra. Bylo jasné, že si tím zadělává na problémy. Však Argentinec ve středu i jemu následně věnoval několik jedovatých slov.

„Nikdy jsme si nebyli příliš blízcí. Jen se zdravíme,“ vyznal se Maradona. „Všichni víme, jací jsou Francouzi. A takový je i on. Myslí si o sobě, že je víc než zbytek světa. Platinimu jsem nikdy nevěnoval moc pozornosti a dělat to nebudu ani teď.“

Svůj druhý zápas na šampionátu hraje Maradonova Argentina dnes proti Koreji, v utkánín číslo jedna přemohla Nigérii 1:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud