17. června 2010 • 18:22

Spokojený Maradona: Byla to téměř dokonalá hra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér argentinských fotbalistů Diego Maradona věří, že se jeho svěřencům podaří po dnešní jasné výhře nad Korejskou republikou zopakovat scénář z mistrovství světa v roce 1986. Tehdy jako hlavní hvězda týmu porazil se svými spoluhráči stejného soupeře 3:1 a vykročil ke zlatu.



V cestě mu před 24 stál jako osobní hlídač Huh Čung-mu, současný trenér Korejců.

Po dnešním vítězstvím 4:1 se Maradona rozplýval nad výkonem týmu, který si připsal další tři body a je prakticky v osmifinále. "Musím hráčům poblahopřát. Hráli přesně tak, jak jsme si řekli před utkáním. Byla to téměř dokonalá hra," uvedl Maradona s tím, že Korejci nebyli schopni jeho týmu vzdorovat.

"Sice také skórovali, ale nedokázali ovládnout jakoukoliv část zápasu," prohlásil Maradona.Hlavní hvězdou utkání byl autor prvního hattricku turnaje Gonzalo Higuaín, ale argentinský trenér nikoho konkrétního nevyzdvihoval.



"Mám 23 špičkových hráčů a všichni jsou připraveni odevzdat pro argentinský dres na hřišti všechno. A to mi dělá velkou radost a dodává klid," řekl Maradona.Korejský kouč Huh Čung-mu z vysoké prohry tragédii nedělal.



"Výsledek je pro nás nečekaný, ale bez ohledu na něj jsme stále ve hře o postup mezi posledních šestnáct týmů," řekl. "Výsledek 4:1 nebo 3:1 není z tohoto pohledu tak důležitý. Rozhodovat se bude v našem zápase s Nigérií," uvedl korejský kouč.

Jako jeden z důvodů prohry označil, že se jeho hráčům nepodařilo pokrýt hvězdného Lionela Messiho.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud