17. června 2010 • 20:43

Maradona se omluvil za výroky proti Platinimu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diego Maradona se na tiskové konferenci po zápase fotbalistů Argentiny s Koreou veřejně omluvil jinému bývalému slavnému záložníkovi Michelu Platinimu.



Argentinský trenér den předtím ostře reagoval na Platiniho kritiku, ovšem současný prezident UEFA ho informoval, že jemu připisované výroky nikdy nepronesl.

Platini údajně o Maradonovi řekl, že byl pouze výborným hráčem, ale nikoli trenérem. Na to svérázný Argentinec reagoval poznámkou, že ho takové výroky u Platiniho nepřekvapují s tím, že jako (každý) Francouz si myslí, že je lepší než ostatní.

"Chci se vaším prostřednictvím omluvit panu Platinimu. Ale ne Pelému," neodpustil si Maradona po výhře 4:1 nad Koreou rýpnutí do svého velkého rivala.



Brazilská legenda se také o jeho trenérských schopnostech vyjádřila dost nelichotivě, což Maradona komentoval lakonickým výrokem, ať se Pelé vrátí do muzea.

"Pan Platini mi napsal dopis a uvedl, že nikdy neřekl to, co jste mi vy novináři tvrdili, že řekl," vysvětlil svou omluvu argentinský mistr světa z roku 1986.

O další pozdvižení se Maradona postaral svou odpovědí na otázku novináře, zda Argentině pomůže k zisku mistrovského titulu láska. Reportér tak narážel na časté objímání a líbání hráčů a funkcionářů argentinského týmu.

"Já miluju ženy... Jsem s Veronikou, je jí 31 let, je blonďatá a krásná. Takže si nemyslete, že jsem změnil orientaci," rozesmál Maradona sál plný zástupců médií.

Diego Maradona v zápase proti Korejcům
Diego Maradona v zápase proti Korejcům

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud