21. června 2010 • 19:59

Hitzfeld: Rozhodčí? Pískají někde na pláži

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér švýcarských fotbalistů Ottmar Hitzfeld se po porážce 0:1 s Chile ve druhém utkání na mistrovství světa zlobil na hlavního sudího Chalila Al Gamdího ze Saúdské Arábie, jenž rozdal devět žlutých karet a Valona Behramiho už v 31. minutě vyloučil.



Dlouhé oslabení pak Švýcarsko neubránilo a nenavázalo na senzační vítězství nad Španělskem.

"Můžeme diskutovat, jestli červená karta byla oprávněná. Z mého úhlu pohledu ne... Na mistrovství světa by měli pískat nejlepší rozhodčí z největších lig a ne rozhodčí, kteří pískají někde na pláži," řekl Hitzfeld.

"Je neuvěřitelně těžké a vyčerpávající, když proti tak silnému a rychlému týmu jako Chile musíte od třicáté minuty bojovat o desíti hráčích. A je k vzteku, když nakonec ještě dostanete gól," uvedl kouč Ottmar Hitzfeld.

Medel z Chile protestuje proti obdržené žluté kartěFoto Reu


"Nakonec jsme ještě v poslední minutě měli stoprocentní šanci na vyrovnání. Byli bychom bývali velmi spokojeni s jedním bodem, ale konec je smutný a hořký," dodal Hitzfeld.Dvě nejhubenější výhry, atraktivní a ofenzivní fotbal a taky spousta zahozených příležitostí.



Taková je vizitka fotbalistů Chile, kteří mají na dosah postup ze skupiny.Stejně jako proti Hondurasu vydřeli Chilané těsné vítězství, přestože o něm mohlo být rozhodnuto daleko dříve. Svěřenci kouče Marcela Bielsy však nevyužili řadu gólových šancí.

Arturo Vidal v souboji se Švýcarem FreiemFoto Reu


"V útoku jsme hráli dobře, měli určitě šance na více branek, ale znovu jsme je neproměnili. V konečném účtování by to mohlo hrát proti nám, ale máme to ve vlastních rukou a věřím, že si postup nenecháme utéct," řekl Bielsa, jehož výběr v posledním utkání skupiny čeká favorizované Španělsko.

Chile se dál veze na vítězné vlně, vyhrálo posedmé v řadě a pošesté s čistým kontem. "Myslím, že to je spravedlivý výsledek. Hráli jsme dobře, po většinu zápasu měli lepší držení míče. Když na takové úrovni máte tak dlouho o jednoho hráče více, na hře a vývoji se to nějak projeví," poznamenal Bielsa.

Švýcar Von Bergen odkopává míč od brány
Švýcar Von Bergen odkopává míč od brány

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud