22. června 2010 • 22:20

Argentina zničila také Řeky, půjde na Mexiko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny vyhráli i svůj třetí zápas na mistrovství světa. V Polokwane dnes zdolali po gólech Demichelise a Palerma v závěru utkání 2:0 Řecko, které se s turnajem loučí. Argentinu doprovodí do osmifinále ze skupiny B Korejská republika.Svěřenci Diega Maradony nastoupí ve vyřazovací části v neděli proti Mexiku, Korejce čeká o den dříve Uruguay.



Fotbalisté Argentiny byli již před posledním utkáním ve skupině velmi blízko postupu, a proto si Maradona mohl dovolit pořádně zamíchat sestavou. V ní se oproti minulému souboji objevilo šest nových jmen, v útoku ale nechyběl Messi, kterého doplnili Agüero a Milito, jeden ze strůjců letošního vítězství Interu Milán v Lize mistrů i italské Serii A.

Autor hattricku proti Koreji Higuían byl jen mezi náhradníky.Řekové potřebovali k postupu nutně bodovat, přesto jejich kouč Otto Rehhagel zůstal věrný tradici a vsadil opět na defenzivu, s níž slavili úspěch při tažení za titulem mistra Evropy 2004.

Papastathopoulos bojuje s Messim o míč.Foto Reu


Před pětičlennou zálohou byl vpředu osamocený Samaras, a i když se proti kompaktní argentinské obraně hodně snažil, k zakončení se dostal jen ojediněle.Po čtvrthodině oťukávání se do první vážnější šance dostal Agüero, ale brankář Tzorvas vyrazil na roh. To samé se mu povedlo vzápětí po dělovce uzdraveného Veróna.

Řekové jen bránili, mnohdy v devíti hráčích a argentinský gólman Romero si mohl připadat jako divák, protože na míč si prakticky nesáhl.Řekové ale skvěle bránili Messiho, na němž byl neustále "nalepen" Papastathopulos a mnohdy jeho bránění zdvojovali či ztrojovali.

Moras odkopává míč před Messim.Foto Reu


Do největší šance poločasu se dostal po půlhodině Agüero, ale gólmanem vyražený míč napálil do kolena Vyntry.Přestože Řekové věděli, že poločasový výsledek druhého zápasu skupiny jim nenahrává, ještě více vsadili na defenzivu. Místo záložníka Karagunise přišel další obránce Spyropulos.

Ve 47. minutě přišla zčista jasna obrovská šance Řeků. Po chybě Demichelise se do šance dostal Samaras, ale jeho střela mířilo těsně vedle tyče. Více v permanenci byla nadále obrana Řeků. Clemente Rodríguez pálil vedle, dělovka Bolattiho z pár kroků po Verónově rohu skončila v náručí Tzorvase.



Až v 77. minutě ukončil čekání na gól stoper Demichelis. Po rohu sice trefil hlavičkou Milita, ale opakovaná dělovka z šesti metrů už znamenala gól.

Vedení mohl pojistit čtyři minuty před koncem Messi, ale jeho rána zazvonila o tyč. Úspěšnější byl dvě minuty před koncem Palermo, který skóroval poté, co před něj brankář vyrazil Messiho střelu.

Řecko - Argentina 0:2 (0:0)

Branky: 77. Demichelis, 88. Palermo. Rozhodčí: Irmatov - Iljasov (oba Uzb.), Kočkarov (Kyrg.). ŽK: Katsuranis - Bolatti. Diváci: 38.891.

Sestavy:

Řecko: Tzorvas - Kyrgiakos, Vyntra, Papadopulos, Torosidis (55. Patsatzoglu) - Tziolis, Papastathopulos, Moras, Karagunis (46. Spyropulos), Katsuranis (54. Ninis) - Samaras. Trenér: Rehhagel.

Argentina: Romero - Otamendi, Burdisso, Demichelis, C. Rodríguez - Verón, Bolatti, Maxi Rodríguez (63. Di María)- Messi, Agüero (77. Pastore), Milito (80. Palermo). Trenér: Maradona.

Sudí Irmatov udílí žlutou kartu Tatsouranisovi.
Sudí Irmatov udílí žlutou kartu Tatsouranisovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud