26. června 2010 • 09:52

Chilská policie pozatýkala 122 slavících fandů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chilská policie zadržela během pátečních oslav postupu do osmifinále mistrovství světa 122 lidí kvůli rušení veřejného pořádku. Proti některým z až padesáti tisíc slavících fanoušků, kteří zaplavili ulice Santiaga de Chile, museli strážci zákona opět použít vodní děla a slzný plyn.



Mohutné oslavy doprovázené policejními zásahy zatím následovaly po všech chilských utkáních na světovém šampionátu. Země, kterou před čtyřmi měsíci zasáhlo mohutné zemětřesení a vlny tsunami, prožívá tažení svých reprezentantů obzvlášť emotivně. "Jsem nesmírně hrdý na to, co naši hráči dokázali. Tentokrát se bude přepisovat historie, Chile si to zaslouží," prohlásil prezident země Sebastián Piňera.


Chilský národní tým postoupil do osmifinále navzdory porážce 1:2 se Španělskem a v pondělí ho čeká souboj o čtvrtfinále s Brazílií. Doposud nejlépe si reprezentanti této jihoamerické země vedli na domácím mistrovství v roce 1962, kdy skončili třetí za Brazílií a Československem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud