28. června 2010 • 04:59

Argentina vs. Německo: Do čtvrtfinále podvodem

Autor: qp
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proboha, kdy se dočkáme videa?! Nedělní osmifinálové zápasy světového šampionátu ZNOVU ukázaly, že videorozhodčí je zapotřebí! Okradeni o postupovou naději byli Angličané i Mexičané. A dál šly týmy Německa a Argentiny, tedy podvodníci, kteří se nyní postaví proti sobě.



"Tohle je vážně k vzteku!" ulevil si Wayne Rooney, spoluhráč Franka Lamparda, který vstřelil regulérní, ale neuznaný gól.

Sudí chyboval, když neuznal regulérní branku Franka Lamparda. Zde je míč jasně vidět za brankovou čarou.Foto Reuters

Nikdo se Rooneymu nemohl divit, když začal před sudím rozhazovat rukama a ukazovat: takhle daleko byl balon za brankovou čarou.

Sudímu to bylo jedno. Stručným gestem poslal Rooneyho pryč, nechtěl se bavit. "Gól prostě nebyl," říkal mu do očí.

Jenže! Lampard branku skutečně dal. Potvrdil to televizní záznam. A jak ukazoval Rooney, skutečně o tolik byl míč za čarou.

Wayne Rooney ukazuje sudímu: takhle daleko byl míč za brankovou čarou.Foto Reuters


Co naplat. Angličanům rozhodčí upřel regulérní branku a ti nakonec podlehli Německu 1:4. Fanoušci mohou pouze polemizovat, co kdyby branka platila... Byl by to jiný zápas?

A teď se přenesme do večerního zápasu Argentiny s Mexikem. Druhý jmenovaný tým vstoupil do utkání jako outsider, málokdo počítal s tím, že se o postup alespoň popere.

Do zápasu ale vlétl jako uragán. Měl tři fantastické střely a z toho jedna orazítkovala břevno. Argentinci měli obrovské štěstí, že neinkasovali.


I když byl favorit v úvodních minutách horším týmem, dokázal se dostat do vedení. Jak? Ano, podvodem. Messi obloučkem našel za obránci v ofsajdu postaveného Teveze, který hlavou dorazil balon do branky.

Carlos Tevez stojí v jasném ofsajdu, přesto gól platí.Foto /Youtube/

Pomezní podle všeho nejprve mával ofsajd, pak ale dal praporek dolu a uposlechl hlavního sudího, který i po chvilce zdráhání ukázal na středový puntík. Uznáno. Gól platí. Mexičané, máte smůlu.

Argentina díky této brance byla rázem na koni a nakonec po výhře 3:1 postoupila do čtvrtfinále. Tam se střetne s Německem, ve kterém se zase může "podvádět".

(Ne)regulérní góly (ne)budou padat, dokud funkcionáři FIFA nezavedou videorozhodčího, který by během vteřiny dokázal z opakovaného záběru kontroverzní situaci posoudit a zahlásit hlavnímu arbitrovi do mikrofonu.

Ovšem pan Blatter, nejvýše postavený muž FIFA, je proti zavedení videa. Prý zdržuje a zbavuje rozhodčí odpovědnosti. A tak se raději v Evropské lize zkouší šašci pobíhající kolem velkého vápna... Kdy tohle konečně skončí?

1. případ: neuznaný gól Anglie

Frank Lampard vstřelil regulérní gól, jenže sudí ho neuznali.
Video se připravuje ...

2. případ: neregulérní branka Argentiny

Carlos Tevez stál v jasném ofsajdu, přesto branka platila.
Video se připravuje ...

Radost německý fotbalistů.
Radost německý fotbalistů.

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud