28. června 2010 • 13:57

KOMENTÁŘ: Němci si tohle nezaslouží...

Autor: fej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli rychlejší, nápaditější, nebezpečnější. Zkrátka lepší. Jenže k tomu jim až příliš pomohl rozhodčí. Proto bude mít fotbalová planeta jasno: Do čtvrtfinále mistrovství světa poslali Německo sudí, když Anglii naprosto skandálně neuznali gól na 2:2. Je to zkratkovitý názor, který si Němci nezaslouží.



Na druhou stranu je jasné, že právě oni budou jeho terčem. Proč?

Na světě není méně oblíbená reprezentace. Němce prostě (skoro) nikdo nemá rád. Může za to jejich dřívější arogance, urputný styl – a také úspěchy, za kterými šel mančaft vždy s buldočí vůlí.

Proti nim stála Anglie, naopak jeden z nejpopulárnějších týmů. Tahle země vynalezla nádhernou hru zvanou fotbal, její hráči byli většinou vzorem ctností a rytířkosti

Navíc to není poprvé, kdy byla Anglie takto šíleně poškozena. Vzpomeňte na rok 1986, kdy ji vyšoupl ze šampionátu v Mexiku rukou proslulý ďáblík Diego Maradona!

To všechno mluví pro nářky směrem k německému postupu.

Jenže Anglii především zničila její kvalita. Samozřejmě se mohlo stát, že by se v případě uznaného druhého gólu duel vyvíjel jinak, moc předpokladů pro to však tým kouče Fabia Capella neměl.

Umění Němců bylo úplně někde jinde. Fyzička, rychlost, taktika, ano i technika. To ukázali Mesut Özil, Miroslav Klose i ostatní. Perfektní gólman Manuel Neuer.

Proti tomu velká vůle – ale to bylo společně s perfektními pokusy Franka Lamparda zdálky vše. Jinak příšerná obrana (v ní zkolaboval i velebený John Terry), pomalá záloha, podprůměrný brankář David James.

Němci zkrátka pomoc sudích nepotřebovali. Neuznaný gól jen pošlapal jejich perfektní představení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud