Michal Petrák
1. července 2010 • 04:00

Šílenství pokračuje: Jeden Diego jsou dva Pelé

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE


Okolí sportovního centra Pretorijské univerzity je přeplněné. A stačí pohled na plot kolem areálu aby bylo jasné, kvůli čemu se před vysokoškolským pozemkem shromáždilo tolik novinářů. „Un Diego son dos Pelé,“ informuje přítomné bleděmodro-bílý transparent. Jeden Diego jsou dva Pelé, tvrdí o Maradonovi, kouči Argentiny.



I třetí týden mistrovství světa přitahuje Diego Maradona žurnalisty jako rozsvícená lampa komáry. Když je přísná ochranka pouští na posledních dvacet minut tréninku, argentinští reprezentanti právě hrají na dvě brány na zkráceném hřišti. Kouč Maradona se ujal role rozhodčího.

Srandamač, který se hrává na konci tréninku spíš pro zpestření, však bere legenda v roli trenéra-rozhodčího možná jako pestrou přípravu na případný penaltový rozstřel.





Ten může klidně rozhodovat sobotní čtvrtfinále Argentiny s Německem stejně, jako rozhodoval před čtyřmi lety ve stejné fázi turnaje. Maradona totiž při každém dotyku poblíž brány nařizuje pokutový kop...

Jenže zatímco před čtyřmi lety bylo úspěšnější Německo, tentokrát to bude mít tým Joachima Löwa těžké – aspoň podle zákroku, jaký předvedl Sergio Romero proti dobrému pokusu Carlose Téveze...

Lionel Messi proti druhému gólmanovi Diegu Pozovi uspěl i přesto, že ho Maradona před kopem znervózňoval neustálými řečmi, se kterými kolem něj kroužil.

Maradona emoce rozhodně neskrýval.
Maradona emoce rozhodně neskrýval.


Argentinci však věří, že proti Němcům tentokrát uspějí i bez potřeby zvládnout penalty. „Ať už hrajeme dobře, nebo špatně, vždycky si nějaké šance vytvoříme. Máme totiž vpředu výborné hráče,“ prohlašuje na tiskové konferenci po tréninku útočník Javier Pastore.

„Německo je ale těžký soupeř, tím spíš v této fázi turnaje. A abychom vyhráli, musíme hrát tak, jak hrajeme vždycky.“

A dovést tým k vítězství nad Německem je pro Maradonu jediná volba. „Slíbil jsem totiž dceři Dalmě, že přivezu domů pohár pro mistry světa,“ svěřuje se novinářům.

V cestě mu však tentokrát bude stát zatím nejsilnější soupeř na turnaji...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud