2. července 2010 • 21:32

Hvězda Robben: Kam se hrabe na Otepku!

Autor: fej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kope za slavný Bayern, je hlavní zbraní Nizozemska. Arjen Robben – to je zkrátka fotbalová superstar první velikosti. V duelu čtvrtfinále mistrovství světa proti Brazílii se však ukázalo, že v české lize běhá hráč, který ho minimálně v jedné disciplíně trumfne. Kdo? Rudolf Otepka, mistr standardních situací.



Robben proti tentokrát modrým Kanárkům zkusil využít fintu, kterou v roce 2005 potupila Příbram pyšnou Spartu. Zatímco tehdy lišák Otepka skóroval, Robben (společně s Wesley Sneijderem) dopadl jak sedláci u Chlumce.

O co šlo?

Robben položil v prvním poločase míč do čtvrtkruhu, odkud se rozehrává roh. Balonu se lehce dotkl a odběhl. Chtěl tím Brazilce zmást, Jihoameričané si neměli všimnout, že hra už běží. Toho měl využít právě Sneijder, jenž by tak nemusel rohový kop rozehrávat na některého ze spoluhráčů, ale mohl by s míčem rovnou pelášit k bráně.

Nizozemskou lest však prohlédl Dani Alves a míč uloupil. Holanďané v tu chvíli vypadali jako kašpárci, Robben jen nakvašeně kroutil hlavou.



Tahle bezva finta přitom může fungovat – jak ukázal před pěti lety Otepka.
„Ale nebyl to můj nápad,“ upozorňoval záložník. „Přišel s tím trenér Pavel Tobiáš.“ První část úkolu tehdy zvládl Martin Čupr. Lehce se dotkl míče a odešel. „Dělal jsem blbýho, nikdo nereagoval,“ usmíval se obránce.

Úkol pak dokončil Otepka. V klidu došel k praporku, s balonem se rozběhl a z rohu vápna vstřelil gól. Sparťané se mohli vzteknout – jenže nebylo jim to nic platné.

„Trénovali jsme to celý týden,“ prozradil Otepka, že nešlo o nahodilou akci.
To Nizozemci tak pečliví asi nebyli. A podle toho to dopadlo…



Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud