9. července 2010 • 10:08

Löw by měl vést Němce následující dva roky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Joachim Löw by měl vést německou fotbalovou reprezentaci až do mistrovství Evropy 2012. Podle informací deníku Bild se dohodl s prezidentem Německého fotbalového svazu Theem Zwanzigerem na nové dvouleté smlouvě, která mu údajně zaručuje i vyšší plat než současných 2,5 milionu eur ročně (63,5 milionu korun).



"O smlouvě na čtyři roky jsme nikdy nejednali, byla to i filozofie Joachima Löwa," potvrdil Zwanziger Bildu nepřímo, že s padesátiletým koučem i nadále počítá. "Dlouhodobé smlouvy nejsou dobré i z ekonomického hlediska. Je výhodnější uvažovat turnaj od turnaje," dodal šéf svazu.

Sám Löw nechtěl tyto informace komentovat. "K prodloužení smlouvy se vyjádřím nejdřív po skončení mistrovství světa," prohlásil trenér, který připravuje tým na sobotní zápas o třetí místo s Uruguayí. Na neděli je pak plánována jeho společná tisková konference s Zwanzigerem. Už dříve ale Löw vyloučil, že by se chtěl vrátit ke trénování v klubu.

K prodloužení smlouvy s populárním "Jogim" vyzvaly svaz v minulých týdnech i německé fotbalové ikony Franz Beckenbauer nebo Karl-Heinz Rummenigge. Svaz již avizoval, že chce trenérskou otázku vyřešit během července před srpnovým přípravným utkáním s Dánskem.

Löw je na německé lavičce od roku 2004. V roce 2006 byl jako asistent Jürgena Klinsmanna u zisku bronzových medailí na předchozím světovém šampionátu v Německu, o dva roky později s národním týmem už jako hlavní trenér skončil druhý na mistrovství Evropy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud