12. července 2010 • 11:22

VIDEO: Šťastný Nadal: Plakal jsem jak malé dítě

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Patří k nejvášnivějším fanouškům Španělska. Ani tenisová jednička Rafael Nadal si nemohla nechat ujít bitvu svých krajanů o titul mistra světa, finále sledovala přímo na stadionu v Johannesburgu. Nadal na tribuně fandil ověšen do šály a pomalován národními barvami. Po zápase celý dojatý děkoval fotbalistům do televizní kamery.



Jeho strýc Miguel hrával dlouhá léta za Barcelonu, on sám přeje Realu Madrid. Ze všeho nejvíc ho těší hrát fotbálek s kamarády na pláži. I během nejslavnějších grandslamů utíká od kurtů k televizi, když se hraje nějaký důležitý fotbalový zápas. Rafael Nadal je do fotbalu zkrátka blázen.

U největšího zápasu španělské fotbalové historie tedy nemohl chybět. Vždyť už během Wimbledonu říkal: „Ze všeho nejvíc si teď přeju, aby se moje země stala fotbalovým šampionem.“

Podívejte se, jak se Nadal radoval z fotbalového triumfu:

Rafael Nadal, vášnivý fanoušek reprezentace Španělska.
Video se připravuje ...

Když se potom Španělé skutečně dostali až k vrcholu, rychle pospíchal do JAR. Chtěl být u toho. Semifinále ještě viděl v televizi doma na Mallorce, boj o zlato už ale musel vidět na vlastní oči.

Oblékl si španělský dres s číslem deset, na krk šálu v národních barvách. A týmu přinesl štěstí! Po Iniestově gólu na tribuně skákal se stejnou radostí, kterou projevoval po vyhraném Wimbledonu.

Ve stavu úplné blaženosti byl ještě když ho pár minut po triumfu odchytila španělská televize k rozhovoru. Dojatý tenista měl šálu divoce omotanou kolůem hlavy, oči se mu leskly. „Plakal jsem jak malé dítě,“ potvrdil. „Tohle se musí slavit aspoň rok. Celá země je určit nesmírně pyšná.“

Sergio Ramos s pohárem
Sergio Ramos s pohárem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud