15. července 2010 • 14:52

Ballack zpražil Lahma: ICH bin der Kapitän!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak kdo je tady kapitán? Dusná atmosféra mezi německými fotbalisty pokračuje i po zisku bronzových medailí na mistrovství světa. Ke třetímu místu dovedl Němce v JAR Philipp Lahm a kapitánskou pásku už pustit nechce. Jenže to se nelíbí Michaelu Ballackovi, který na šampionátu nemohl hrát kvůli zranění a post kapitána musel Lahmovi přenechat.



"Proč bych se funkce měl vzdávat dobrovolně?" prohlásil bojovně Lahm. "JÁ jsem kapitán národního týmu," opáčil podle deníku Bild Ballack při svém představení v Leverkusenu, kam přestoupil po vyhazovu z Chelsea.

"Philipp vznesl své požadavky v nevhodný okamžik," myslí si Ballack. "Já jsem byl zraněný a nemohl jsem být přínosem pro tým. Ale jsem jeho nedílnou součástí a stále kapitánem. Pokud to Philipp vidí jinak, musí si promluvit s trenérem. Tohle ovšem není žádný koncert na přání," pokračuje bývalá hvězda Premier League.

Lahm slaví se spoluhráči další z branek. Lahm slaví se spoluhráči další z branek.Foto ČTK

"Existuje nějaká hierarchie a řád, který musí respektovat," dodává posila Bayeru.

"S Philippem si o tom určitě promluvím pár slov, až se potkáme při dalším reprezentačním zápase. Ale dotkl bych se toho jen krátce, musíme táhnout za jeden provaz. Při té příležitosti bych mu také rád srdečně pogratuloval ke svatbě," snažil se Ballack zahladit stopy nevraživosti.

Podle bývalého záložníka Chelsea s ním německý kouč Löw i nadále ve funkci kapitána počítá. "Já mám důvěru v něj a on zase ve mě," řekl Ballack Bildu. "On mě udělal svým kapitánem. Určitě spolu budeme mluvit co nejdříve."

K další kauze, která po úspěšném šampionátu vrhala na německý tým podivné světlo, se Ballack vyjadřovat nechtěl. Jeho manažer Michael Becker měl prohlásit, že "Němci jsou jen partičkou gayů".

"Ke spekulacím nebudu přidávat další spekulace. Oni vydali své prohlášení. Já jsem toho názoru, že něco takového (Becker) neřekl, takže nemám potřebu se k tomu vyjadřovat."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud