2. července 2018 • 17:50

Brazílie - Mexiko 2:0. Neymar a Firmino vystřelili postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brazílie posedmé za sebou postoupili do čtvrtfinále mistrovství světa, Mexiko porazili zásluhou Neymara a střídajícího Roberta Firmina 2:0. S mexickou reprezentací tak ani v jednom z pěti duelů na šampionátech neprohráli a ani neinkasovali. Ve čtvrtfinále se Brazilci utkají s Belgií, která porazila Japonsko 3:2.



Mexiko na posledních sedmi MS vždy skončilo v osmifinále. Jeho kapitán Rafael Márquez se stal prvním hráčem v historii, který zasáhl na pěti MS do vyřazovací fáze. Nastoupil uprostřed záložní trojice a odehrál první poločas. Vykartovaného Morena nahradil na stoperu Ayala.

Brazilský kouč Tite udělal jedinou změnu v sestavě oproti závěrečnému duelu v základní skupině se Srbskem (2:0). Zraněného Marcela podle očekávání na levé straně obrany nahradil Filipe Luís.

První dějství by se dalo rozdělit na dvě odlišné poloviny. V té první bylo aktivnější Mexiko, pokusy Lozana či Herrery však byly zblokované a svěřenci trenéra Osoria z tlaku nevytěžili ani střelu na branku. Od 25. minuty se osmělila Brazílie a Mexičany držel zejména gólman Ochoa. Poradil si po Neymarově průniku i při pokusu Gabriela Jesuse.

V druhém poločase musel vlasatý gólman ihned zasáhnout proti Coutinhově ráně, na druhé straně mířil Gallardo nad. V 51. minutě už ale téměř 42 tisíc diváků v Samaře vidělo úvodní branku.

Neymar patičkou přihrál Willianovi, ten se s míčem prosmýkl do vápna a poslal jej před branku zpět brazilské hvězdě, která zakončila do odkryté branky. Brazílie se 227. gólem stala nejproduktivnějším týmem historie MS, dosud se o prvenství dělila s Německem.

Ochoa následně ještě několikrát podržel Brazílii proti Paulinhovi či Willianovi, Neymarova tečovaná střela šla těsně vedle. V 61. minutě poslal Vela první střelu na brazilskou branku a Alisson se musel natáhnout. Guardadův pokus dvacet minut před koncem byl zblokovaný.

V 88. minutě "Kanárci" definitivně rozhodli o postupu. Po chybě Mexičanů v rozehrávce dostal od Fernandinha dobrý pas Neymar, míč posunul před bránu a přestože jej Ochoa nohou tečoval, Firmino po chvíli na hřišti bez problémů zakončil.

Brazílie dosud odehrála 25 zápasů pod koučem Titem, 20 z nich vyhrála, čtyřikrát remizovala a jen jednou podlehla. V 19 navíc neinkasovala a ve zbylých šesti vždy jen jednu branku.

Góly

Domácí: 51. Neymar, 88. Firmino

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Fagner, Silva (C), Miranda, Luís – Paulinho (80. Fernandinho), Casemiro – Willian (90+1. Marquinhos), Coutinho (86. Firmino), Neymar – Jesus.

Hosté: Ochoa – E. Álvarez (55. J. dos Santos), Ayala, Salcedo, Gallardo – H Herrera, R. Márquez (C) (46. Layún), Guardado – Vela, J. Hernández (60. Jiménez), Lozano.

Náhradníci

Domácí: Cássio, Ederson, Danilo, Geromel, Marcelo, Marquinhos, Augusto, Fernandinho, Fred, Firmino, Taison

Hosté: Corona, Talavera, Aquino, Corona, dos Santos, dos Santos, Gutiérrez, Layún, Fabián, Jiménez, Peralta

Karty

Domácí: Luís, Casemiro

Hosté: E. Álvarez, H Herrera, Salcedo, Guardado

Rozhodčí

Rocchi – Di Liberatore, Tonolini (vš. Itálie)

Stadion

Samara Arena, Samara

Podívejte se na rozpis play off MS 2018

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud