16. listopadu 2021 • 09:45

Mancini po italském krachu: Na MS postoupíme. A možná ho vyhrajeme

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér italské fotbalové reprezentace Roberto Mancini byl po bezbrankové remíze v Severním Irsku, která úřadující evropské šampiony stála přímý postup na mistrovství světa 2022, zklamaný. Kouč ale nepochybuje o tom, že „Azzurri“ zvládnou březnovou baráž a na turnaj v Kataru postoupí.



Italové v pondělním závěrečném osmém kole kvalifikační skupiny C bojovali na dálku o prvenství se Švýcarskem, které doma porazilo Bulharsko 4:0 a rivala vystřídalo v čele tabulky. Tým z Apeninského poloostrova má na světovou baráž špatné vzpomínky. V minulém play off totiž překvapivě podlehl Švédsku a na MS 2018 v Rusku chyběl, což se mu stalo po 60 letech.

„V březnu postoupíme na mistrovství světa a pak ho možná celé vyhrajeme. Jsem plný sebevědomí,“ řekl Mancini novinářům v Belfastu. „Teď už s tím nic neuděláme, ale v březnu ze sebe zkusíme vydat to nejlepší,“ doplnil šestapadesátiletý trenér.

Itálie se v Severním Irsku neprosadila
Itálie se v Severním Irsku neprosadila

Jeho svěřenci vyhráli úvodní tři kvalifikační zápasy, ale po zlatém Euru se jim přestalo dařit. Z pěti podzimních utkání zvítězili pouze nad outsiderem Litvou (5:0) a čtyřikrát remizovali včetně obou duelů se Švýcary. Body Italové nečekaně ztratili i při domácí remíze 1:1 s Bulhary.

„Měli jsme porazit Bulharsko a proměnit dvě penalty proti Švýcarsku. Tyto zápasy jsme měli vyhrát. O baráži ale vůbec nepochybuji. Musíme do března znovu najít to, co nás doposud zdobilo, a zůstat úplně v klidu,“ prohlásil Mancini.

„Přestože jsme kontrolovali utkání, nedařilo se nám střílet góly. Severní Irsko postavilo všechny hráče do obrany a my je nedokázali zlomit. S takovými soupeři máme problémy. Je to škoda, protože jsme tuhle skupinu měli rozhodnout mnohem dříve,“ dodal někdejší útočník.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Švýcarsko 8 5 3 0 15:2 18
2. Itálie 8 4 4 0 13:2 16
3. Sev. Irsko 8 2 3 3 6:7 9
4. Bulharsko 8 2 2 4 6:14 8
5. Litva 8 1 0 7 4:19 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud