Radek Špryňar
7. prosince 2021 • 19:50

Šilhavý se bude v lednu obhajovat. Rozšíří reprezentace realizační tým?

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace skončila v kvalifikaci o mistrovství světa na třetím místě, první kolo baráže sehraje ve Švédsku, v případě úspěchu ji pak rozhodující zápas čeká v Rusku nebo v Polsku. Svazový předseda vyjádřil s tímto stavem nespokojenost. Proti tomu se ohradil trenér Jaroslav Šilhavý. V minulých dnech si oba své postoje vyjasnili. „Naší ambicí je postup na šampionát do Kataru. Jinak to být ani nemůže,“ pravil na úterním mítinku s médii Fousek.



Zároveň prohlásil, že si hlavního kouče pozval k obšírnějšímu hodnocení na lednový výkonný výbor FAČR. „Chceme zhodnotit poslední cyklus,“ vysvětlil.

V zákulisí se proslýchá, že na svazu panuje názor před začátkem baráže rozšířit realizační tým. I o tom by se měla vést diskuse zkraje příštího roku. „Spekulace komentovat nebudu, ale budeme hledat všechny možnosti, abychom v baráži uspěli,“ připustil Petr Fousek.

„Trenér Srbska Stojkovič měl třeba před rozhodujícím zápasem kvalifikace v Portugalsku, v němž šlo o první místo ve skupině, u mužstva psychologa. Po celých pět dnů se věnoval tomu, aby hráči uvěřili, že jsou schopni v Portugalsku zvítězit, skončit první a na šampionát postoupit přímo. Srbům se to skutečně povedlo, čímž ovšem netvrdím, že půjdeme stejnou cestou a budeme angažovat psychologa,“ poznamenal Fousek.

Trenér Šilhavý má s asociací smlouvu do 31. července. V případě postupu na mistrovství světa se automaticky prodlouží do konce kalendářního roku.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud