29. srpna 2022 • 17:39

Nova má práva na MS ve fotbale. Odvysílá 32 zápasů, platit nemusíte

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa ve fotbale jen na České televizi? Dosavadní monopol končí. Získ práv na vrcholnou akci letošního roku, kterou na přelomu listopadu a prosince hostí Katar, ohlásila také Nova. Na rozdíl od přenosů ze zahraničních ligových soutěží či Ligy mistrů za ně diváci nebudou muset platit.  „Všechny zápasy uvidí diváci na volně dostupných stanicích," oznámila Nova v tiskové zprávě.



Není to úplný šok, už na začátku prázdnin výkonný ředitel programu ČT sport Jiří Ponikelský naznačoval, že se veřejnoprávní instituce v rámci úspor může o pro ni dosud exkluzivní akci podělit.

To se nyní stalo. Fanoušci na kanálech Novy uvidí 32 přímých přenosů ze zápasů, tedy rovnou polovinu ze všech utkání na mistrovství. 18 z nich nebude vysílat v Česku nikdo jiný, zbylých 14 odvysílá Nova společně s Českou televizí. I to bude neobvyklý model.

„Zápasy mistrovství světa prožívá celý svět – je to oslava sportu jako takového, národní hrdost, společná radost z výhry, ale i smutek z prohry. Zároveň se také těšíme na novou, unikátní spolupráci s kolegy z České televize na této světové sportovní akci,“ říká generální ředitelka Skupiny Nova Klára Brachtlová.

Televizní vysílání MS v Kataru (celkem 64 zápasů)

  • 32 zápasů exkluzivně na České televizi

  • 18 zápasů exkluzivně na kanálech TV Nova

  • zbylých 14 zápasů ve vysílání ČT i Novy

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud