17. března 2011 • 15:52

Ribéry a Evra se vrací do národního týmu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdní francouzští fotbalisté Franck Ribéry a Patrice Evra se poprvé od loňského mistrovství světa, kdy vedli rebelii proti bývalému trenérovi Raymondovi Domenechovi, objevili v nominaci národního týmu. Kouč Laurent Blanc je vzal na milost před zápasem evropské kvalifikace proti Lucembursku i přesto, že s jejich povoláním zásadně nesouhlasí ministryně sportu Chantal Jouannová.



Ribéry s Evrou byli po šampionátu potrestáni zákazem startu ve francouzské reprezentaci na tři a pět utkání, protože se při turnaji postavili proti Domenechovi a kvůli vyřazení útočníka Nicolase Anelky z týmu zorganizovali bojkot předzápasového tréninku. Nový trenér Blanc však oběma hráčům chce dát šanci, přestože Jouannová má na věc jiný názor.

"Vždyť z jejich strany nezazněla žádná omluva, žádné mea culpa (moje vina)... Trvám na tom, že by neměli reprezentovat," uvedla dnes Jouannová. Blanc však jejímu názoru nevyhověl.

"Dělám svůj výběr na základě výkonnosti a sportovních kritérií. A zodpovídat se budu jen prezidentovi naší fotbalové federace," vzkázal Blanc. Zřejmě však nepočítá s tím, že by Evra znovu navlékl kapitánskou pásku, která mu patřila před jeho dočasným vyhazovem z národního týmu.

Zadákovi Manchesteru United do reprezentace zřejmě pomohlo i to, že stabilní levý bek Eric Abidal z Barcelony má vážné zdravotní problémy a v dnes se má podrobit operaci, při níž mu bude odstraněn nádor na játrech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud