8. srpna 2013 • 19:40

Bojovník Abidal je po transplantaci jater zpátky v reprezentaci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve výběru francouzských fotbalistů se po roce a půl znovu objevila někdejší opora Éric Abidal, jenž se loni na jaře podrobil transplantaci jater. Třiatřicetiletý obránce se může těšit, že si ve středu v přípravě v Belgii opět užije atmosféru v národním týmu a přidá 62. start za reprezentaci.



"Není to pro něj nějaký dárek, prostě znovu může hrát, má mezinárodní zkušenosti a my máme některé hráče zraněné nebo nerozehrané," řekl kouč Didier Deschamps při dnešním oznámení nominace na adresu zkušeného beka, jenž se nedávno po vypršení smlouvy v Barceloně vrátil do Monaka a hned dostal kapitánskou pásku.

Vicemistr světa z roku 2006 Abidal byl na první operaci nádoru na játrech v březnu 2011, o rok později dostal orgán nový, přičemž dárcem byl jeho bratranec. V prosinci mu lékaři povolili návrat na hřiště a letos v dubnu zasáhl poprvé do oficiálního zápasu.

Spolu s Abidalem se po delší době v národním týmu objevil i záložník Samir Nasri z Manchesteru City, jenž měl po loňském Euru disciplinární trest za vyhrožování novináři a pak poraněné koleno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud