Pavel Kalouš
5. září 2013 • 04:50

Bílek na Armény vytáhne eso! Do základu míří „Rambo“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikoliv Václav Kadlec, který skóroval do sítě Dortmundu, ale Michaela Rabušice plánuje postavit do útoku reprezentační kouč Michal Bílek! V hlavě se mu rýsuje myšlenka, že libereckého forvarda nasadí proti Arménii (pátek, 18:00) vedle Libora Kozáka.



Reprezentační trenér Michal Bílek o sestavě zatím mlží. Jistá jsou jen tři fakta. Hrát určitě nebude Matěj Vydra, který kvůli zranění z nominace vypadl, vedle sebe nastoupí stejně jako v srpnu v Maďarsku dva útočníci a jedním z nich bude Libor Kozák.

Jenže kdo vedle něj?

„Tou variantou může být kdokoli z útočníků, kteří jsou nominovaní,“ říká neurčitě Bílek. Zatímco všeobecné prognózy favorizují Václava Kadlece, český kouč podle informací Sportu chystá překvapivý tah s Rabušicem, který dosud za reprezentaci odehrál jen 33 minut.

Nasvědčuje tomu mimo jiné i fakt, že spojení libereckého „Ramba“ s Kozákem jmenoval na pondělním srazu národního týmu jako první. „Já si dovedu vedle sebe představit všechny dvojice, které se nám nabízejí. I třeba Rabušice s Kozákem,“ vylétlo mu z úst.

Jak by mohla vypadat sestava proti Arménii?Foto iSport.cz

Proč chce dát přednost Rabušicovi před Kadlecem, který toho má za sebou víc? Jeden důvod je logický a souvisí s typem zápasu, který Česko proti Arménii čeká. Bílek zřejmě počítá s tím, že jeho tým bude v pátek hrát nátlakový fotbal, ke kterému má větší předpoklady právě Rabušic.

„Mělo by to hlavu a patu. Rabušic i Kozák jsou silní ve vápně, tlačí se před branku, zatímco Kadlec je víc brejkový útočník,“ vysvětluje Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce. „A my hrajeme doma, takže je pravděpodobné, že nebudeme hrát na brejky, ale nátlakově,“ dodává.

Jinými slovy, Bílek pravděpodobně očekává, že Arménci budou pečlivě bránit, a právě při obléhání houževnaté defenzivy by se měli víc uplatnit dva bijci typu Rabušice a Kozáka. Druhým důvodem může být i to, že trenér Kadlecovi zatím tolik nedůvěřuje a nechce riskovat.

Duo Kozák–Rabušic se potkávalo v dresu reprezentační jednadvacítky, kde spolu odehráli tři zápasy. Ten poslední ale už před třemi lety.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud