13. května 2014 • 10:04

Vrba povolal nováčky: Váchu s Kadeřábkem ze Sparty i Štěcha

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba povolal pro nadcházející přípravný zápas ve Finsku tři nováčky. První pozvánku do dospělého národního týmu dostali gólman Marek Štěch a sparťané Lukáš Vácha s Pavlem Kadeřábkem. V nominaci, kterou kouč oznámil na dnešní tiskové konferenci v Praze, nechybí kapitán Tomáš Rosický.



Všichni tři nováčci prošli mládežnickými reprezentacemi včetně jednadvacítky. Vácha premiérovou pozvánkou stylově oslavil dnešní 25. narozeniny, nominaci si stejně jako jeho spoluhráč ze Sparty dvaadvacetiletý Kadeřábek vysloužil díky dobrým výkonům v letenském dresu, v němž oba před pár dny získali mistrovský titul.

"Oba jsou ve Spartě velmi důležití. Kadeřábek je v dnešní době nejlepší pravý bek v lize, už se nám líbil i na podzim. Tu nominaci si zaslouží," řekl Vrba . "Také Vácha předvádí svoji kvalitu. Navíc má dnes narozeniny, tak jsem mu dal takový dárek," usmál se Vrba.

Čtyřiadvacetiletý Štěch v minulosti působil ve Spartě, v uplynulé sezoně chytal ve druholigovém anglickém Yeovilu. Jeho tým skončil poslední v tabulce a sestoupil do třetí ligy, Štěch ale patřil k oporám a nejlépe hodnoceným hráčům.

Z reprezentačních hvězd schází brankář Chelsea Petr Čech , který je v rekonvalescenci po operaci ramena a sezona pro něj skončila. Zranění léčí i stoper Tomáš Sivok, záložník Václav Pilař či útočník Libor Kozák.

Vrba vysvětlil: Proč povolal Váchu, Kadeřábka a Štěcha?
Video se připravuje ...

Vrba tentokrát nepovolal záložníka Tomáše Hübschmana z Šachtaru Doněck a Theodora Gebre Selassieho z Brém, stejně jako při trenérově březnové premiéře u národního týmu se nedostalo na středopolaře Petra Jiráčka a Jaroslava Plašila .

Zápas v Helsinkách, který se uskuteční příští středu, bude druhým Vrbovým vystoupením na reprezentační lavičce. V premiéře pod ním národní celek remizoval doma na začátku března 2:2 s Norskem. Pak 3. června čeká tým v Olomouci přípravný duel s Rakouskem. Reprezentace se chystá na zářijový start kvalifikace mistrovství Evropy.

V nominaci na Finy je šest sparťanů a tři Plzeňané, přestože původně Vrba plánoval na duel ve Finsku povolat legionáře a hráče z české ligy chtěl nasadit až po konci ligy proti Rakousku.

"V první fázi jsem říkal, že zápas s Finskem bude pouze o zahraničních hráčích a s Rakouskem o českých hráčích. Ale jelikož je česká liga rozhodnutá, dohodl jsem se Spartou a Plzní, že to udělám trošku jinak. Cítil jsem z obou klubů podporu. Finále poháru se hraje 17. května, Finsko je až potom, takže nebyl problém," uvedl Vrba.

Post Jméno Klub Starty Branky
Brankáři Tomáš Vaclík Sparta 1 0
  Marek Štěch Yeovil 0 0
Obránci Pavel Kadeřábek Sparta 0 0
  Václav Procházka Plzeň 2 0
  Marek Suchý Basilej 18 0
  David Limberský Plzeň 24 0
  Michal Kadlec Fenerbahce 52 8
Záložníci Tomáš Rosický Arsenal 94 22
  Lukáš Vácha Sparta 0 0
  Vladimír Darida Freiburg 16 0
  Josef Hušbauer Sparta 7 0
  Bořek Dočkal Sparta 7 2
  Tomáš Hořava Plzeň 3 1
  Ondřej Vaněk Kayserispor 6 0
  Daniel Pudil Watford 24 2
  Ladislav Krejčí Sparta 4 1
Útočníci Václav Kadlec Frankfurt 8 2
  Matěj Vydra WBA 10 3
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud