27. května 2014 • 10:08

Vrba nominoval "ligový výběr". Vzal Holka, Kopice i Necida

Autor: jon, spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba povolal pro přípravné utkání s Rakouskem na začátku června v Olomouci tři nováčky. Premiérovou pozvánku do dospělého národního týmu si vysloužili liberecký Jiří Fleišman, plzeňský Lukáš Hejda a jablonecký Jan Kopic. V osmnáctičlenné nominaci, kterou trenér oznámil na dnešní tiskové konferenci v Praze, je jediný legionář Matěj Vydra z West Bromwiche.



 

• Čtyři hráči bez jediného startu: Štěch, Hejda, Fleišman, Kopic

• Šest hráčů je z Plzně, osm ze Sparty, pouze čtyři z jiných klubů

• Jediným krajánkem je útočník Matěj Vydra

Ve výběru nakonec chybí kapitán Tomáš Rosický , jenž kvůli nemoci vynechal minulý týden duel ve Finsku. Po delší době se do reprezentace vracejí Mario Holek a Tomáš Necid. Útočník Slavie naposledy nastoupil za národní tým předloni, Holek ještě o téměř dva roky dříve.

„Ve hře byly pro útok dvě varianty, nakonec jsme se rozhodli pro Tomáše. Proti Finsku jsme chodili do hodně útoků přes křídla, ale byli jsme málo důrazní ve vápně. Chceme vyzkoušet hru s klasickým hrotovým hráče, proto jsme vybrali Tomáše," vysvětlil Vrba .

VIDEO: Záznam tiskové konference Pavla Vrby

Čtrnáct z osmnácti nominovaných fotbalistů hraje za první dva celky první ligy - ve výběru je osm sparťanů a šest Plzeňanů. "Od začátku svého působení v reprezentaci tvrdím, že v Česku jsou mužstva, co dokáží hrát dobrý fotbal. Nebojím se sázet na hráče z české ligy," zopakoval Vrba svou strategii.

Jediným hráčem působícím v zahraniči je v nominaci Matěj Vydra. "Podmínkou bylo, aby hráči zůstávali v tréninkovém procesu, ne aby před srazem nic nedělali. Matěj se domluvil v Jihlavě, sám mě požádal, že vzhledem k menšímu zápasovému vytížení v Anglii by rád nastoupil v obou zápasech," uvedl Vrba.

Zápas na Hané, který se uskuteční příští úterý, bude třetím Vrbovým vystoupením na reprezentační lavičce. V premiéře pod ním národní tým v březnu remizoval doma s Norskem 2:2, stejný výsledek uhrál minulou středu i ve Finsku.

Na začátku září ještě čeká reprezentaci v Praze přípravný duel doma se Spojenými státy americkými a poté už vstoupí do kvalifikace mistrovství Evropy.

Nominace národního týmu Pavla Vrby :
Brankáři: Vaclík, Štěch
Obránci: Procházka, Limberský , Holek, Hejda, Kadeřábek , Fleišman
Záložníci: Vácha , Petržela, Kopic, Krejčí , Kolář, Hušbauer , Hořava, Dočkal
Útočníci: Vydra, Necid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud