26. března 2016 • 22:47

Tři minuty a gól. Vardyho kouzelná patička očarovala Německo

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kometa jménem Jamie Vardy září nejen na Ostrovech. Stačily tři minuty a senzace této sezony udeřila i v Německu, kde hrála Anglie přípravu. Kanonýr Leicesteru se prosadil kouzelnou patičkou z malého vápna. Gólman Neuer neměl nárok a Německo ztratilo slibný dvougólový náskok. Narvaný sektor anglických fanoušků šílel nadšením, stav zápasu byl 2:2. Anglie nakonec senzačně otočila zápas na 3:2 ve svůj prospěch.



Kanonýr Vardy se nevešel do základní sestavy Anglie, ale média si ho dobře všímala. Experti BBC neopomněli zdůraznit, když se v 71. minutě chystal nastoupit na hřiště. Kdo snajpra z Leicesteru v téhle sezoně viděl, musel vědět, jaká hrozba pro německou defenzivu vstupuje na trávník. Pokud útočníka někdo neznal, od teď si ho nejspíš bude pamatovat.

Trvalo totiž jen pár desítek sekund, než se jim Vardy ukázal v plné parádě. Tryskem si to připelášil do pokutového území, kam mu nasměroval míč Clyne. A Vardy nezklamal. Elegantní patičkou zaskočil nejen obranu, ale i gólmana Neuera.

Pak si už jen vychutnával gólovou radost, kterou dobře zná z Premier League. Tam se v této sezoně trefil už devatenáctkrát. Pocit to byl ale jedinečný, teď se trefil za reprezentaci Anglie. K trefě mu pak hned blahopřál na sociálních sítích i legendární Gary Lineker.

Jamie Vardy si proti Německu připsal v premiérovém startu za reprezentaci první branku
Jamie Vardy si proti Německu připsal v premiérovém startu za reprezentaci první branku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud