Jonáš Bartoš
31. srpna 2016 • 04:30

Česká sestava pod Jarolímem. Suchý pilířem obrany, v útoku Necid

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden přípravný zápas a šup na věc. Český reprezentační trenér Karel Jarolím má před vstupem do kvalifikace na světový šampionát do Ruska k dispozici jediné přípravné utkání. Nástupce Pavla Vrby tak ve středeční generálce s Arménií (19:15 ONLINE) postaví zřejmě nejsilnější možnou jedenáctku. Kdo v nové reprezentační éře dostane šanci?



BRANKÁŘ

Po ukončení reprezentační kariéry Petra Čecha o jeho nástupci není třeba příliš debatovat. Přišel čas pro Tomáše Vaclíka, 27letou oporu švýcarské Basileje. Kvalitní gólman dlouho zůstával ve stínu rekordmana počtu startů v národním týmu, teď je řada na něm. Záda mu bude krýt mladý Tomáš Koubek, který se postupně prosadil do pozice sparťanské jedničky.

OBRÁNCI

Proti Arménii vpravo téměř jistě začne Pavel Kadeřábek, protože jeho největší konkurent Theo Gebre Selassie chybí kvůli karetnímu trestu z poslední přípravy s Jižní Korejí. Uprostřed obrany hodlá nový kouč Jarolím sázet na Marka Suchého, kterého zná ještě ze společného působení ve Slavii. K němu se postaví nejspíš zkušený Michal Kadlec, případně Tomáš Kalas, kterého si v sestavě přáli čtenáři v anketě iSport.cz. Na levém okraji se uvolnilo místo po Davidu Limberském, příležitost může chytit Filip Novák, případně Daniel Pudil.

Rosický? Byl by hřích ho nevyužít, řekl Jarolím. Suchého bere jako oporu
Video se připravuje ...

ZÁLOŽNÍCI

Trenér Jarolím prosazuje variantu se čtyřčlennou zálohou. Zde už nebudou stálice Jaroslav Plašil (ukončení reprezentační kariéry) ani Tomáš Rosický (návrat po zranění, navíc neřekl, zda bude v národním týmu pokračovat). Na krajích by mělo být místo pro Jiřího Skaláka a Ladislava Krejčího. Uprostřed má nyní klíčovou roli Vladimír Darida, k němu si nejspíš stoupne David Pavelka, případně Martin Frýdek.

ÚTOČNÍCI

Proměna nastala i v útoku, kde ukončil reprezentační éru David Lafata. Jedničkou zůstane Tomáš Necid, jako podhrot dostane po delší době šanci Václav Kadlec či Matěj Vydra, čerstvá akvizice celku anglické druhé ligy Derby County.

První Jarolímův trénink spláchl déšť. Hráči si ale užili i vodní lachtany
Video se připravuje ...

Kadlec o přestupu do Sparty: Teď se dohadují kluby, až pak bude záležet na mně
Video se připravuje ...

Vydra: Doufám, že mě v Derby County po postupu neodkopnou jako ve Watfordu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud