10. října 2017 • 10:51

Kdo povede národní tým? Šance pro Lavičku, bookmakeři věří v Šilhavého

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo povede fotbalovou reprezentaci?Kdo povede fotbalovou reprezentaci?FOTO: koláž iSport.cz

    Pozice trenéra Karla Jarolíma na lavičce českého národního týmu není po nepovedené kvalifikaci zrovna nejjistější. V hlavách členů výkoného výboru se rýsuje hned několik jmen, nového kouče může vytáhnout od mládeže či českého mistra. Existuje i varianta, že Jarolím, který nedokázal s reprezentací postoupit do baráže o mistrovství světa, bude u týmu pokračovat, v takovém případě ale bude moci přijmout ústupky. Jasněji bude po dnešním jednání. Podívejte se na přehled těch, kdo mohou vést český národní tým v příštím kvalifikačním cyklu.

  • Vítězslav Lavička - 40 %

    Vítězslav Lavička po prohře s NěmeckemFoto Michal Beránek (Sport)

    V případě Jarolímova odvolání je podle informací deníku Sport největším kandidátem na zaujmutí jeho pozice. Ve výkonném výboru má velkou podporu, navíc je zaměstnancem FAČR coby kouč jednadvacítky. Pro asociaci je tento tah finančně výhodný.

  • Karel Jarolím - 35 %

    Reprezentační kouč Karel JarolímFoto Reuters

    Na dnešní schůzce s Romanem Berbrem má prý zaznít návrh na razantní snížení platu. Pokud na něj zkušený trenér přistoupí, jeho procenta na setrvání vzrostou. Ale bude to chtít? V zákulisí se mluví i o tom, že si Jarolím hledá angažmá v Emirátech.

  • Luboš Kozel - 10 %

    Trenér Dukly Luboš Kozel byl po zápase hodně naštvanýFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Další trenér mládežnického výběru, konkrétně U19. I jeho jméno na Strahově, kde sídlí fotbalová generalita, padlo. Někteří členové VV ho ale chtějí udržet u mládeže minimálně ještě čtyři roky, teprve pak by mohlo dojít ke Kozlově posunu k A-týmu.

  • Jaroslav Šilhavý - 10 %

    Slávistický trenér Jaroslav Šilhavý během přípravného utkání proti NiceFoto Barbora Reichová (Sport)

    Se Slavií získal titul a v lize drží rekord 35 zápasů bez prohry. Sázková kancelář Fortuna v něm po Jarolímovi (1,35) vidí druhého největšího favorita (5,00) na funkci repre-trenéra. Pustila by ho Slavia? Šušká se, že ne s celý celým vedením klubu je Šilhavý zadobře…

  • někdo jiný - 5 %

    Kouč Plzně Karel Krejčí míří k odletu na duel EL s Rapidem VídeňFoto Martin Sekanina (Blesk)

    V hlavách členů výkonného výboru šrotuje více jmen. Třeba Karel Krejčí, trenér dvacítky a oblíbenec Romana Berbra. Také zazněla úvaha oslovit Jozefa Chovance, že by mohl zaštítit celý reprezentační úsek. Na jednání mohou padat nové nápady, trenér nemusí být nutně zvolen už dnes.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud