3. května 2022 • 12:22

Úkoly pro staronového kouče: postup, odvaha i zabudování talentů

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Navzdory neúspěchu v baráži na MS zůstává Jaroslav Šilhavý trenérem české reprezentace. Před dalším ročníkem Ligy národů a kvalifikací na EURO v Německu ale národní tým čekají změny, na které kouč musí dohlédnout. Jaké čtyři úkoly jsou pro Šilhavého vytyčeny?

  • Postoupit na EURO

    Petr Fousek při prodloužení smlouvy s Jaroslavem Šilhavým zmínil dva konkrétní cíle. „Očekáváme snahu o udržení v elitní skupině Ligy národů, kde jsou nesmírně těžcí soupeři,“ zmínil šéf FAČR souboje proti Švýcarsku, Španělsku a Portugalsku. „Hlavním je postup na mistrovství Evropy 2024 do Německa. Je to sousední země, fotbalu zaslíbená, vynikající místo pro české fanoušky,“ dodal Fousek.

    Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý při podpisu nové smlouvy s předsedou FAČR Petrem FouskemFoto ČTK

  • Zabudovat talenty

    Už v červnu, kdy se dají čekat absence řady vytížených hráčů, může dojít na méně ozkoušené tváře. V jednadvacítce číhají nadějní Martin Vitík, David Jurásek, Adam Karabec nebo Tomáš Čvančara. V áčku už sbírají minuty David Zima, Ladislav Krejčí mladší. „Kdokoliv si řekne výkony o místo, má dveře otevřené,“ slíbil Šilhavý.

    Slávista David Jurásek Slávista David JurásekFoto Michal Beránek (Sport)

  • Zlepšit herní projev

    Zapomenout na křeč v kvalifikaci proti Walesu nebo zalézt jako proti Švédsku. Naopak vzpomenout si na domácí skalp Anglie, odvážnou remízu s Belgií nebo osmifinálovou postupku proti Nizozemsku. Šilhavý by se měl snažit vrátit svému mužstvu glanc a snažit se hrát maximálně odvážně s důrazem na ofenzivu.

    Tomáš Holeš se raduje z vítězného gólu osmifinále EURO proti Nizozemsku Tomáš Holeš se raduje z vítězného gólu osmifinále EURO proti NizozemskuFoto Profimedia.cz

  • Zůstat odvážný

    Nebát se změn a sáhnout do zavedených pořádků. Tím trenér příjemně překvapil, když v nouzi při marodce na Švédsko sáhl pro tříobráncový systém. Nevyzkoušená varianta proti silnému soupeři fungovala, Češi zůstávali ve hře o postup v baráži až do druhého prodloužení.

    Český kouč Jaroslav Šilhavý sleduje vhazujícího Milana Havla v baráži se ŠvédskemFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud